۱۰ ماده غذایی موثر بر افزایش شدت سوخت و ساز بدن
[ad_1]
بهترین گزینههای غذایی برای افزایش سوخت و ساز بدن شامل موارد زیر است:
_ تخم مرغ: سرشار از پروتئین است. یک عدد تخم مرغ بزرگ پخته شده حاوی ۶.۵ گرم پروتئین است و برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند، یک انتخاب غذایی عالی محسوب میبشود. پروتئین یکی از موثرترین مواد مغذی برای افزایش سوخت و ساز بدن است چون برای هضم آن بدن باید انرژی بیشتری نسبت به چربیها و کربوهیدراتها مصرف کند.
_ دانههای کتان: این دانهها حاوی پروتئین، ویتامینها و دیگر مواد مغذی مهم می باشند. مصرف دانههای کتان علتافزایش متابولیسم شده و خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افت میدهد. سندرم متابولیک گروهی از عوامل خطر شامل چربی دور کمر، چاقی شکمی، فشارخون بالا، دیابت، تریگلیسیرید بالا است که با هم رخ خواهند داد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته و دیابت را افزایش خواهند داد.
بنابر اظهار دفتر آموزش و ترقی سلامت وزارت بهداشت، مطالعات مشخص می کند که بذر کتان و مواد مغذی حاضر در آن امکان پذیر به درمان یا محافظت در برابر آرتروز، بیماریهای خود ایمنی، سرطان، بیماری قلب و عروقی، دیابت، اختلالات عصبی و پوکی استخوان پشتیبانی کند.
_ عدس: مصرف این گزینه غذایی نیز خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افت میدهد. عدس این چنین امکان پذیر سوخت و ساز بدن را افزایش دهد چون سرشار از پروتئین است. عدس این چنین حاوی مقادیر خوبی فیبر برای تغذیه باکتریهای سودمند در روده است.
_ فلفلهای چیلی: این نوع فلفلها به افزایش سوخت و ساز بدن پشتیبانی میکنند؛ چون حاوی ترکیبی به نام کپسایسین می باشند. این ترکیب با افزایش شدت سوزاندن چربی و افت اشتها، میتواند در مدیریت وزن نیز نقش داشته باشد. کپسایسین این چنین امکان پذیر علتکاهش درد و التهاب بشود. این ترکیب امکان پذیر به درمان شرایطی همانند آرتریت روماتوئید و آلزایمر پشتیبانی کند.
_ زنجبیل: اضافه کردن زنجبیل به قولهای غذایی میتواند درجه حرارت بدن و مقدار متابولیسم را افزایش داده و به کنترل اشتها پشتیبانی کند. زنجبیل این چنین خاصیت ضد التهابی دارد و امکان پذیر به افت حالت تهوع در دوران بارداری و سپس از شیمی درمانی پشتیبانی کند.
_ چای سبز: چای سبز امکان پذیر متابولیسم چربی را هم در استراحت و هم در زمان ورزش افزایش دهد. دیگر مزایای سلامتی چای سبز شامل اثرات ضد التهابی، خاصیت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی است.
_ قهوه: قهوه به علت داشتن کافئین میتواند متابولیسم را تحریک کند. فراموش نکنید که قهوه بدون کافئین همان مزایا افزایش متابولیسم را ندارد. این چنین، اضافه کردن خامه یا شکر علتافزایش کالری آن میبشود و آن را تبدیل به یک نوشیدنی زیان اور میکند.
_ آجیل برزیلی: آجیل برزیلی یکی از غنیترین منبع های سلنیوم است؛ ماده معدنی که برای متابولیسم و بهبود کارکرد سیستم ایمنی بدن الزامی است. این نوع آجیل این چنین حاوی پروتئین و چربیهای سالم است. سلنیوم بویژه برای غده تیروئید مهم است، غدهای که کارکرد سوخت و ساز بدن را تنظیم و چندین هورمون حیاتی تشکیل میکند. با این وجود باید از خوردن بیشتر از حد این نوع آجیل خودداری کرد، چون میتواند علتمسمومیت با سلنیوم بشود.
_ کلم بروکلی: کلم بروکلی حاوی مادهای به نام گلوکورافانین است. گلوکورافانین به افزایش متابولیسم، افت سطح چربی خون و افت خطر ابتلا به تعداد بسیاری از بیماریهای مرتبط با سن پشتیبانی میکند.
_ سبزیجات سبز تیره و برگدار: اسفناج، کلم و دیگر سبزیجات تیره رنگ نیز امکان پذیر به علت وجود آهن علتافزایش متابولیسم شوند. آهن ماده معدنی اساسی برای متابولیسم، رشد و نمو است. این سبزیجات منبع آهن غیر حیوانی می باشند. تلاش کنید سبزیجات برگ دار را با ویتامین سی مصرف کنید تا مقدار جذب آهن آنها زیاد تر بشود. تعداد بسیاری از سبزیجات برگدار نیز مقادیر خوبی از منیزیم می باشند، ماده معدنی فرد دیگر که علتبهبود سوخت و ساز بدن میبشود.
[ad_2]
منبع