با تحول رژیم غذایی زمین نجات مییابد؟
سیستمهای غذایی یک سوم انتشار کردن گازهای گلخانهای جهانی را شامل خواهد شد. اگر انتشار کردن این گازهای گلخانهای کنترل نشوند، گمان دارد گرمایش اضافی تشکیل کند تا میانگین دمای زمین را به بیشتر از ۱.۵ درجه سانتیگراد در دهه ۲۰۶۰ رساند.
اکنون نتایج تحقیقات، آلودگی هوا را در فهرست مشکلات ناشی از کشاورزی قرار داده است. پرورش حیوانات، بهاختصاصی، منبع مهم انتشار کردن آمونیاک است. این گازهای گلخانهای با دیگر آلایندهها عکس العمل و ذرات ریز راه اندازی خواهند داد که میتواند علتمشکلات سلامتی همانند بیماریهای قلبی عروقی، سرطان ریه و دیابت شوند.
نتایج تحقیقات تازه مشخص می کند که تحول رژیمهای غذایی جاری به رژیمهای سالمتر و گیاهیتر میتواند از ۲۳۶ هزار مرگ زودرس در سراسر جهان جلوگیری کند و تشکیل ناخالص داخلی جهانی را به سادگی با بهبود کیفیت هوا افزایش دهد.
رژیمهای غذایی سالمتر، هوای پاکتر
بر پایه گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۹، ۴ میلیون مرگ زودرس مرتبط با آلودگی هوای باز رخ داده و کشاورزی مسئول نزدیک به یک پنجم این مرگها است.
ما بازدید کردیم که اگر مردم در سراسر جهان به سمت رژیمهای غذایی سالمتر و بهتر برای محیطزیست بروند، چه اتفاقی برای کیفیت هوا میافتد. این کار شامل رژیمهای انعطافپذیر با گوشت کمتر، رژیمهای گیاهخواری بدون گوشت و رژیمهای وگان بدون محصولات حیوانی است.
نتایج ما مشخص می کند که تحول به سمت رژیمهای غذایی گیاهی میتواند بهطور قابلتوجهی آلودگی هوا را افت دهد و مناطقی که دارای دامهای بسیاری می باشند، همانند بلژیک، هلند، شمال ایتالیا، جنوب چین و میانه غربی ایالات متحده، افت قابل توجهی در غلظت ذرات ریز مشاهده خواهد شد.
کیفیت بهتر هوا تبدیل سلامت بهتر میبشود. ما دریافتیم که با اتخاذ رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای گیاهی و گاهبعضی اوقات غذاهای گوشتی میتوان از بیشتر از ۱۰۰ هزار مرگ زودرس در سراسر جهان جلوگیری کرد. دستاوردهای سلامتی ناشی از هوای تمیزتر به مزایای حاصل از رژیم غذایی متعادل میافزاید.
این مزایا سلامتی با مصرف کمتر محصولات حیوانی افزایش مییابد. بهگفتن مثال، اگر همه وگان شوند، تعداد مرگومیرهای زودرس ناشی از آلودگی هوا امکان پذیر بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر افت یابد. در اروپا و آمریکای شمالی، اتخاذ رژیمهای غذایی وگان میتواند مرگهای زودرس ناشی از آلودگی هوا را تا نزدیک به ۲۰ درصد افت دهد.
هوای پاک جنبه زیاد تر نادیده گرفته شده اما مهم در محیط کار است. نتایج تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا علتکاهش منفعتوری کارگران در تعداد بسیاری از مشاغل گوناگون، از مزارع گرفته تا کارخانهها میبشود. بهگفتن مثال، نتایج تحقیقات نشان دادهاند که آلودگی هوا بر منفعتوری جمعکنندگان زغال اخته و بستهبندیکنندگان گلابی تأثیر میگذارد.
برآوردهای ما مشخص می کند که هوای پاک میتواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد داشته باشد. ما دریافتیم که تحول در جهت رژیمهای غذایی وگان میتواند تشکیل ناخالص داخلی جهانی را بیشتر از یک درصد، یعنی افزایشی معادل ۱.۳ تریلیون دلار، افزایش دهد.
امکان تحول
آلودگی هوا خطر بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی را افزایش و کارکرد شناختی و جسمی را افت میدهد. محققان اعتقاد دارند که تشکیل مواد غذایی، به اختصاصی محصولات حیوانی، منبع مهم انتشار کردن متان و آمونیاک است که از طریق راه اندازی ذرات معلق و ازن سطح زمین به آلودگی هوا پشتیبانی میکند. یافتههای محققان مشخص می کند که تشویق به تغییرات رژیم غذایی به سمت رژیمهای گیاهی زیاد تر میتواند راهبرد افت با قیمت برای افت آلودگی هوای محیط و اثرات بهداشتی و اقتصادی مرتبط با آن، بهاختصاصی در مناطقی با کشاورزی فشرده و تراکم جمعیت بالا باشد.
بهبود کیفیت هوا بدون شک برای سلامتی و اقتصاد ما سودمند است. ما استدلال میکنیم که تغییرات رژیم غذایی باید بهطور جدی در فهرست سیاست قرار گیرد.
پذیرفتن زیاد تر رژیمهای گیاهی راهبردی مقرون بهصرفه برای مقابله با انتشار کردن گازهای گلخانهای است این چنین نیاز به اندوختهگذاریهای گران قیمت در تجهیزات افت انتشار کردن برای سیستمهای دام ازجمله آنهایی که آمونیاک را از هوا حذف میکنند، افت میدهد.
خوردن گوشت کمتر این چنین نیاز به دیگر عمل های شدیدتر برای مهار آلودگی را افت میدهد. بهگفتن مثال، محققان پیش از این نظر کرده بودند که ۱۰ میلیارد حیوان را از جنوب و شرق چین دور کنند تا از قرار گرفتن مردم این مناطق در معرض آمونیاک کاسته بشود.
تحول به سمت رژیمهای غذایی سالمتر و مبتنی بر گیاه، طیف گستردهای از مزایای فراتر از هوای پاک را اراعه میدهد. این مزایا شامل افت خطر بیماریهای مرتبط با رژیم غذایی، افت انتشار کردن گازهای گلخانهای و افت منفعت گیری از زمین، آب و کودهای شیمیایی برای کشاورزی است.
اگر ما تنها بر راهحلهای فناورانه تکیه کنیم، دستیابی به پیشرفت بلندپروازانه در همه این عرصهها بهطور همزمان چالش برانگیز خواهد می بود.
در تابستان ۲۰۲۳، سوپرمارکت زنجیرهای آلمانی، پنی، آزمایشی یک هفتهای را برای افزایش آگاهی از هزینه واقعی محصولات غذایی بر سلامت مردم و محیط زیست انجام داد. در هزینههایی که از مشتریان خواست شده می بود، تأثیر محصولات غذایی بر خاک، مصرف آب، سلامتی و آبوهوا محاسبه شد.
این مفهوم را میتوان بهطور گستردهتری بهکار برد اما برای این که این سیاست منصفانه و قابل قبول باشد، باید با راه حلهایی همانند افت مالیات بر قیمت افزوده محصولات میوه و سبزیجات و جبران خسارت خانوادههای صدمهپذیر برای منفعت گیری از درآمدهای مالیاتی همراه بشود تا مطمعن حاصل بشود که مصرفکنندگان در حالت بدتری قرار نخواهند گرفت. به این ترتیب، مخارج کلی غذا کنترل خواهد شد و خانوادههای کم درآمد حمایتخواهد شد.
همراه با اقداماتی برای هدایت کشاورزان در دوران گذار، سیستمهای غذایی ما میتوانند به سمت پایداری هدایت شوند و به مردم پشتیبانی کنند تا به تصمیمات خود عمل کنند.
یافتههای این تحقیقات در مجله Nature Communications انتشار شده است.