تکنولوژی

کدام مواد غذایی با پیری سالم تر زنان مرتبط است؟

محققان نظرسنجی‌های مربوط به رژیم‌ غذایی را که هر چهار سال یک بار جمع‌آوری می‌شد، بازدید کردند. آنان بسیاری مصرف غذاهای گوناگون را برای برسی تأثیر پروتئین رژیم‌ غذایی بر پیری سالم مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دادند. شایان ذکر است پایگاه داده ترکیب مواد غذایی دانشگاه هاروارد برای محاسبه کل پروتئین دریافتی از همه مواد غذایی منفعت گیری شد.

متخصصان ربط قابل‌توجهی بین مصرف زیاد تر پروتئین گیاهی و افت ابراز بیماری‌های مزمن همانند بیماری قلبی، سرطان، دیابت این چنین افت سلامت شناختی و روانی یافتند.

زنانی که پروتئین گیاهی بیشتری مصرف کردند، ۴۶ درصد زیاد تر گمان داشت که سلامت آنان در سال‌های آخر زندگی نگه داری بشود. از نظر دیگر، مصرف زیاد تر پروتئین حیوانی با افت ۶ درصدی گمان پیری سالم همراه می بود.

در حالی که پروتئین حیوانی به‌طور متوسط با محدودیت‌های فیزیکی کمتر در سنین بالا مرتبط می بود، پروتئین گیاهی همبستگی نیرومندتر و ثابت‌تری را در همه مدل‌ها، به اختصاصی با سلامت روان نشان داد.

آندرس آردیسون کورات، سرپرست تحقیق او گفت: مصرف پروتئین در میانسالی با ترقی سلامتی در سال‌های سپس مرتبط می بود. این چنین منبع پروتئین مهم است. به نظر می‌رسد دریافت زیاد تر پروتئین از منبع های گیاهی در دوران میانسالی، به علاوه مقدار مقداری پروتئین حیوانی، برای سلامتی و بقا در سنین بالاتر سودمند است.

افزایش مصرف پروتئین حیوانی با سطوح بالاتر نشانگرهای مرتبط با بیماری و افزایش فاکتور رشد شبه انسولین مرتبط می بود که با سرطان‌های گوناگون مرتبط است.

آردیسون کورات می‌گوید افرادی که مقادیر بیشتری پروتئین حیوانی مصرف می‌کردند، زیاد تر به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شدند و نتوانستند کارکرد فیزیکی بهبود یافته‌ای که ما طبق معمولً با خوردن پروتئین مرتبط می‌دانیم را به دست آورند. دلنشین دقت است که پروتئین لبنیات از منابعی همانند شیر، پنیر، پنیر پیتزا، ماست و بستنی، هیچ ربط معنی‌داری با حالت سلامت بهتر در بزرگسالی نشان نداد.

نتایج پژوهش جاری مشخص می کند که مزایای پروتئین گیاهی امکان پذیر فراتر از خود پروتئین باشد. غذاهای گیاهی طبق معمولً دارای نسبت‌های بالاتری از فیبر رژیمی، ریز مغذی‌ها و پلی فنول‌ها می باشند که در غذاهای حیوانی یافت نمی‌شوند.

این یافته‌ها نشان داد زنان باید مصرف زیاد تر پروتئین خود از میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و دانه‌ها را در نظر داشته باشند. با این حال، گنجاندن مقداری ماهی و پروتئین حیوانی برای محتوای آهن و ویتامین B۱۲ پیشنهاد می‌بشود.

آردیسون کورات در آخر فرمود دریافت پروتئین در رژیم غذایی، به اختصاصی پروتئین گیاهی، در میانسالی نقش مهمی در ترقی پیری سالم و نگه داری حالت مثبت سلامتی در سنین بالاتر دارد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

نتایج این پژوهش در مجله آمریکایی تغذیه بالینی انتشار شده است.



منبع