کسب وکار

بیمه کارگران ساختمانی به کجا رسید؟


سمیه گلپور,رییس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در او گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم او گفت: مطابق قانون بر پایه متراژ مربع سازمان تامین اجتماعی از سازندگان حق بیمه کارگران ساختمانی را دریافت می کند. یعنی ۲۰درصد از سازندگان دریافت می کند و ۷درصد از کارگران ساختمانی.

او همین طور گفت:مشکلی که وجود دارد این است که در بازه وقتی ۶ماهه اگر حتی یک بار کارگر حق بیمه خود را واریز نکند,‌سازمان بدون خبر قبلی بیمه کارگر را قطع و مختومه اظهار می کند. مقدار حق بیمه ۲۷ درصدی در شرایطی است که به هیأت امنای سازمان اجازه داده شده است که تا ۳۰درصد مقدار این حق بیمه مطابق قانون افزایش یابد. کارگران با هراس قطع شدن بیمه ی خود زندگی می کنند. این قضیه حالت کارگران را بدتر کرده است.

 رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اظهار داشت: چطور است که تا این مدت کارگری بیمه نشده است, حق بیمه آن از سازنده دریافت می کند؟ اما اگر کارگر ساختمانی که یک کارگر ساده است به جستوجو شغل و کسب درآمد است و دو ماهه حق بیمه پرداخت نمی کند, بیمه اش قطع می بشود؟ چرا  سازمان تامین اجتماعی به کارگر خبر نمی دهد؟چرا که حتی در قالب جریمه مسیر بیمه را ادامه نمی دهد؟ قطع کردن بیمه کارگر ساختمانی علتمی بشود خانواده های آنها در بستر درمان دچار مشکل شوند.

گلپور افزود: معیشت کارگران ساختمانی با شرایط کار کردن زیاد درخطر است, این که فراهم اجتماعی با بهانه این که یک ماه حق بیمه دیرپرداخت شده و بیمه آنها را قطع می کند,‌زیاد برای کارگران آزار دهنده است.

 او گفت:مطابق اطلاعات درج شده در سامانه رفاهی, از سال ۹۸ هیچ ورودی جدیدی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد, در حالی که تامین اجتماعی حق بیمه را از سازندگان دریافت می کند. وقتی که کارگران ساختمانی مراجعه می کنند و علت بیمه نشدن را سوال می کند, افتمنابع را علت آن اظهار می کنند. در حالی که ۲۷درصد حق بیمه از سوی سازندگان و ۷درصد از سوی کارگر پرداخت می بشود, دقیقا سازمان فراهم اجتماعی از کدام کسری بودجه سخن بگویید می کند؟

  رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران  او گفت: از سال ۵۲تاکنون که مصوبه برای کارگران ساختمانی وجود دارد, نزدیک به ۳۷سال می گذرد که در همه این سنوات سازمان به کارگران ساختمانی بدهکار است. در این بازه وقتی باید لیست اراعه کند که تا کنون در این سال ها چند نفر را بیمه کرده است. این که علت می آورند که منبع های کفایت نمی کند, قابل قبول نیست. زمان بسیاری از ابلاغ قانون بیمه کارگران ساختمانی می‌گذرد اما سازمان فراهم اجتماعی تا این مدت سهمیه‌ای برای بیمه کارگران ساختمانی تخصیص نداده است.

گلپور فرمود:کار کارگران ساختمانی هم سخت و زیان‌آور است و هم با دقت به حالت ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی، مرگ‌آور است؛ چرا کارگری که در این شرایط کار می‌کند باید از ابتدایی‌ترین حق خود محروم بشود؟ چرا باید دلواپس قطع بیمه‌ی خود باشد؟ سالی یک یا دو بار بازرسان ساختمانی از کارگاه‌ها بازدید می‌کنند و ناعادلانه بیمه‌ی برخی از کارگران را قطع می‌کنند. دلهره‌ی کار ساختمانی یک طرف، دلهره‌ی قطع بیمه هم طرف دیگر که مجموع اینها کارگران ساختمانی را در تنگنای زیاد تر قرار می‌دهد. ۵۰۰هزار کارگران ساختمانی در انتظار بیمه شدن از سوی سازمان فراهم اجتماعی می باشند.

 گلپور با گفتن این که قضیه فرد دیگر که وجود دارد این است که همه کارگران ساختمانی مقدار حق بیمه یکسان پرداخت می کنند در حالی که در قبل این این چنین نبوده است افزود:مقدار حق بیمه استادکاردرجه ۱به مقدار ۷۰۴هزار تومان,پشتیبانی بنا درجه۲به مقدار  ۵۹۰هزار تومان،کارگرمعمولی درجه۳ ، ۴۸۲هزار تومان  بوده است. این درحالی است که سازمان از همه اسکلت سازان که جزو کارگران معمولی محسوب می شوند مقدار حق بیمه ۷۰۴هزارتومان دریافت می کند, یعنی رتبه بندی آنها را حذف کرده است.

انتهای مطلب/

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.



منبع