اقتصاد

ایران اقتصاد بیستم دنیا است؟


جزو ۲۰ سرزمین برتر دنیا در حوزه اقتصاد هستیم

وزیر سرزمین روز قبل در سخنرانی راهپیمایی ۲۲ بهمن با گفتن این که امروز مردم ایران آمار خوبی در قوت خرید دارند، او گفت: «امروز ایران جزو ۲۰ سرزمین برتر دنیا در حوزه اقتصاد است.»

وحیدی افزود: «در فشارها و تحریم های اقتصادی ملت ایران پیروز می بود. ملت ما در عین همه این تحریم ها و فشارها امروز مقتدرترین، جدا گانه ترین و آزادترین ملت در جهان است. هیچ ملتی به قوت ملت ما نیست؛ هیچ ملتی به آزادی ملت ما نیست و هیچ کشوری استقلال امروز ما را ندارد.»

امروز هم رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اظهار این که ایران نوزدهمین اقتصاد دنیاست، او گفت: «تشکیل ناخالص داخلی تا پنج سال آینده به ۲.۵ تریلیون دلار می‌رسد.»

به حرف های وی، برای پنج سال آینده افزایش تشکیل ناخالص داخلی به سطح ۲.۵ تریلیون دلار (بر پایه شاخص قوت خرید) همزمان با ۵۰ سالگی انقلاب اسلامی مقصد گذاری شده است.

اظهارات وزیر سرزمین و رئیس سازمان برنامه و بودجه در حالی است که عموم کارشناسان اقتصادی و مردم دیدگاه متغیری در خصوص حالت اقتصادی سرزمین دارند.

 حتی آمارهای رسمی هم ادعای افزایش قوت خرید مردم را تایید نمی‌کنند و این ادعا با آنچه در سفره ایرانیان می‌گذرد همخوانی ندارد.

در خصوص جایگاه اقتصاد ایران نیز به نظر تعداد بسیاری از کارشناسان، اگرچه برخی آمارهای انتشار شده سخن بگویید‌های مسئولین را تایید می‌کنند اما این آمارها به همه جنبه‌های اقتصاد ایران نمی‌پردازند.

به باور کارشناسان، رتبه مورد اشاره مسئولین زیاد تر مربوط به حجم بزرگ اقتصاد ایران است. اما قوت خرید مردم به لطف تورم دچار وضعیتی شده است که این آمارها برای آن‌ها محسوس نیست.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

برای مثال کشورهایی همانند قطر و کویت با جمعیت اندک و تشکیل نفت و گاز زیاد، دارای بیشترین درآمد سرانه در سطح جهان می باشند، اما قطر در سال ۲۰۱۷ با تشکیل ناخالص ۳۵۳ میلیارد دلار در رتبه ۵۱ اقتصادهای جهان و کویت با ۳۱۵ میلیارد دلار قیمت تشکیل ناخالص داخلی در رتبه ۵۴ اقتصادهای برتر جهان قرار دارند. با دقت به همین مسئله رتبه اقتصاد ایران در سطح جهان به‌واسطه بالا بودن مقدار تشکیل ناخالص داخلی و اندازه اقتصاد ایران است.

با این تفاسیر، آمار اظهار شده از سوی وزیر سرزمین و رئیس سازمان برنامه و بودجه از جهانی احتمالا درست باشند، اما مردم ترجیح خواهند داد به جای اظهار آمارهایی که تاثییر چندانی در بهبود حالت معیشتی مردم و جامعه ندارد، ناظر افت تورم و افزایش قوت خرید خود باشند.



منبع