تکنولوژی

دانشمندان یک غذای تازه ابداع کردند

به نقل از دیلی‌میل، تعداد بسیاری از محبوب‌ترین غذاهای آماده متشکل از برنج و گوشت گاو است. اکنون، دانشمندان در کره موفق شده‌اند سلول‌های گوشتی را در داخل دانه‌های برنج رشد دهند تا یک غذای آماده همه جانبه تشکیل کنند.

سوهیئون پارک (Sohyeon Park)، از دانشگاه یونسی (Yonsei)، کره جنوبی، می‌گوید: فکر کنید که همه مواد مغذی مورد نیاز خود را از برنج پروتئینی بدست آوریم.

برنج اکنون سطح مواد مغذی بالایی دارد، اما افزودن سلول‌های دامی به آن می‌تواند آن را زیاد تر تحکیم کند. ما طبق معمول پروتئین مورد نیاز خود را از گوشت به دست می‌آوریم، اما تشکیل گوشت، منبع های و آب بسیاری مصرف و گازهای گلخانه‌ای بسیاری آزاد می‌کند.

گوشت گاو پرورشی طبق معمول از سلول‌های گاو که در یک «داربست بیولوژیکی» ساخته شده از ژلاتین یا کلاژن قرار داده شده است، رشد می‌کند که به آن اجازه می‌دهد همانند برش‌های واقعی گوشت باشد.

مطالعات قبلی نشان داده است که می‌توان محصولاتی را در آزمایشگاه تشکیل کرد که تقریبا همانند استیک‌ها و همبرگرهای واقعی می باشند.

در این مورد، دانشمندان کشف کردند که دانه‌های متخلخل برنج، که مملو از گوشه و شکاف می باشند، داربستی طبیعی و کامل را برای رشد سلول‌های گوشت گاو فراهم می‌کنند.

برای تشکیل  این غذا، پژوهشگران ابتدا برنج را با ژلاتین ماهی پوشاندند که یک ماده خوراکی ایمن و خوراکی است که به سلول‌ها پشتیبانی می‌کند بهتر روی برنج بچسبند. سپس سلول‌های بنیادی ماهیچه و چربی گاو در برنج کاشته شدند و به زمان ۹ تا ۱۱ روز در ظرف آزمایشگاه کشت شدند. پژوهشگران می‌گویند محصول نهایی یک برنج صورتی لطیف با طعمی خامه‌ای و گوشتی با رایحه‌هایی از روغن بادام و نارگیل است.

پارک می‌گوید: انتظار نداشتم سلول‌ها به این خوبی در برنج رشد کنند. اکنون من دنیایی از ممکن‌ها را برای این غذای ترکیبی مبتنی بر غلات می‌بینم. یک روز این غذا می‌تواند به گفتن غذایی کمکی برای قحطی، جیره نظامی یا حتی سفرهای فضایی باشد.

به ازای هر ۱۰۰ گرم پروتئین تشکیل شده، برنج هیبریدی کمتر از ۶.۲۷ کیلوگرم دی ‌اکسید کربن آزاد می‌کند در حالی که گوشت گاو ۴۹.۸۹ کیلوگرم از این گاز تشکیل می‌کند. قیمت هر کیلو برنج ترکیبی نزدیک به ۱.۵ پوند است، در حالی که قیمت گوشت گاو ۱۵ پوند است.

صنعت جهانی دام مسئول بیشتر از ۱۴ درصد از انتشار کردن گازهای گلخانه‌ای ساخته دست بشر است، تقریبا به اندازه مجموع حمل و نقل جاده‌ای، هوانوردی و کشتیرانی.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

پروفسور نیل داخل (Neil Ward)، از قسمت تحقیقات و نوآوری انگلستان، این مطالعه را امیدوارکننده توصیف کرد.

او او گفت: در حالی که داده‌ها در رابطه هزینه و تأثیر بر آب و هوا زیاد مثبت به نظر می‌رسند، یک نوشته مهم، اشتهای عمومی برای این نوع غذاهای آزمایشگاهی است که باید در نظر گرفته بشود.

محصولات گوشتی تشکیل شده در آزمایشگاه تا این مدت نمی توانند به طور قانونی در بریتانیا فروخته شوند.



منبع