چرا اکثر افراد بیماری عفونی خود را نهان میکنند؟
بهطور کلی، ۷۵ درصد از ۴۱۱۰ شرکتکننده این تحقیق در قبل بیماری عفونی خود را نهان یا اعتراف کردهاند که در آینده این کار را انجام خواهند داد. تعداد بسیاری از شرکتکنندگان گزارش کردند که سوار هواپیما شدهاند، قرار ملاقات رفتند و دچار دیگر تعامل های اجتماعی بودهاند و در عین حال بیماری خود را نهان میکنند.
بهطور دلواپسکننده، بیشتر از ۶۱ درصد از کارکنان مراقبتهای بهداشتی شرکتکننده در این مطالعه نیز گزارش کردند که شرایط عفونی خود را نهان کردهاند. این یافته به اختصاصی با دقت به نقش حیاتی متخصصان مراقبتهای بهداشتی در جلوگیری از گسترش بیماری دلواپسکننده است.
اولین مطالعه شامل ۳۹۹ کارمند بهداشت و درمان دانشگاه و ۵۰۵ دانشجو می بود. این مطالعه در مارس ۲۰۲۰ و همزمان با اغاز همهگیری کووید- ۱۹ اغاز شد. شرکتکنندگان روزهای علامتی و دفعات نهان کردن علائم را شرح دادند.
بیشتر از ۷۰ درصد از شرکتکنندگان گزارش کردند که علائم خود را نهان کرده بودند این چنین تعداد بسیاری انها گفتند که بیماری خود را نهان کردهاند و پنج شرکتکننده نیز اعتراف کردند که عفونت کووید را نهان کردهاند.
برای مطالعه دوم، ۹۴۶ شرکتکننده آنلاین بهطور اتفاقی به یکی از ۹ وضعیتی تقسیم شدند که در آن فکر میکردند در یک موقعیت اجتماعی بهطور متوسط یا شدید بیمار می باشند. در هر شرایط، خطر گسترش بیماری بهگفتن کم، متوسط یا زیاد تعیین شد. نتایج این تحقیق نشان داد که شرکتکنندگان در وقتی که شدت علائم کم می بود گمان بیشتری داشت که بیماری خود را نهان کنند و گمان مسری بودن آنها کمتر می بود.
در مطالعه سوم، از ۹۰۰ نفر خواسته شد تا گمان نهان کردن بیماری را در ملاقاتی فرضی با شخص فرد دیگر برسی کنند. نتایج نشان داد، افرادی که واقعاً بیمار بودند، بدون در نظر گرفتن قابلیت انتقال، گمان بیشتری داشت که بیماری خود را نهان کنند.
این موارد نشان خواهند داد که افراد بیمار و افراد سالم عواقب نهانکاری را به راه حلهای گوناگون برسی میکنند، در حالی که افراد بیمار نسبت به مقدار شیوع و شدت بیماری خود برای دیگران نسبتا حساس نیستند.
محققان اظهار کردند که بحران همهگیری امکان پذیر نحوه فکر شرکتکنندگان در رابطه نهان کردن یک بیماری را شکل داده باشد. آنان افزودند که تحقیقات آینده میتواند چگونگی تأثیر عوامل زیستمحیطی و پیشرفتهای پزشکی همانند واکسنها را بر حرکت افراد مرتبط با بیماری نشان دهد.
گروه تحقیقاتی تصمیم دارد این تحقیق را به کشورهای دیگر گسترش دهد تا تفاوتهای فرهنگی بالقوه در رفتارهای نهانکاری را کشف کند.
نتایج این تحقیق در مجله Psychological Science انتشار شده است.