تکنولوژی

ساخت واکس نانویی که ماندگاری میوه‌ها را افزایش می‌دهد

به نقل از تارنمای فیز، دکتر مصطفی اکبولوت استاد مهندسی شیمی با همکاری لوئیس سیسنروس- زاوالوس از گروه کشاورزی و باغبانی دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا روی ساخت محصولی طویل‌عمل (Long Acting) کار کردند. آنها به جستوجو مهندسی محصولی برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی بودند که با پشتیبانی نانوذرات طویل‌عمل این مشکل حل شد.

بر پایه گزارش‌های انتشار شده، در بازار جهانی میوه و سبزیجات بیشتر از ۵۰ درصد از تولیدات حوزه کشاورزی در مرحله های گوناگون تشکیل و بعد از برداشت از بین می‌رود.

تعداد بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات اکنون دارای لایه‌ای از موم درجه غذا می باشند که به دلایل زیبایی و برای جلوگیری از دست رفتن آب محصول به آن مالیده می‌بشود. در این تحقیق این چنین مومی را با روغن اسانس چوب دارچین کپسوله شدن در نوعی پروتئین مورد منفعت گیری قرار دادند. این روغن که به طور نانومقیاس کپسوله شده دارای خاصیت آنتی‌باکتریال است.

اکبولوت استاد دانشگاه کالیفرنیا درمورد این تحقیق او گفت: ما در عصری زندگی می‌کنیم که فناوری زیاد پیشرفت کرده است. با این حال، صنایع غذایی با این پیشرفت‌ها حرکت نکرده است و مشکلات بسیاری در رابطه ایمنی مواد غذایی وجود دارد.

او گفت: این فناوری که نوعی پوشش موم نانویی است، ایمنی محصولات غذایی را تحکیم می‌کند و محافظت بیشتری در برابر باکتری‌ها و قارچ‌ها فراهم می‌کند. این پوشش کامپوزیتی اثرات ضدباکتریایی سریع و قوی را اراعه می‌دهد.

این محقق یادآور شد: پاتوژن‌های غذا به اختصاصی برای میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند زیاد صدمه‌رسان باشد، چرا که به علت ماهیت میوه‌ها و سبزیجات، طبق معمول آنها به طور خام مصرف شده یا حرارت زیاد مقداری به آنها داده می‌بشود، در حالی که برای از بین رفتن پاتوژن‌ها نیاز به دمای بالا است.

 

لوئیس سیسنروس-زاوالوس هم او گفت: گسترش این پوشش به ما فهمیدن بهتری از تعامل بین موم و میکروارگانیسم‌های ناخواسته داد. من فکر می‌کنم که تأثیر این پوشش‌های مومی بر صنعت مواد غذایی زیاد بزرگ است چون این صنعت به جستوجو فناوری‌های تازه است. این پوشش نانویی یکی از ابزارهایی است که ما در حال گسترش آن هستیم و در واقع می‌تواند به این صنعت پشتیبانی کند تا با این چالش‌ها در برابر پاتوژن‌ها روبرو بشود.

وی تصریح کرد: این روغن نانویی، اتصال و زنده ماندن باکتری‌ها بر روی میوه‌ها یا سبزیجات را سخت‌تر می‌کند. باکتری‌ها وقتی که در معرض این روغن قرار می‌گیرند، تجزیه خواهد شد و ماندگار محصول افزایش می‌یابد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.



منبع