تکنولوژی

پوست موز دوستدار زمین شد

موز یکی از خوردنی‌های رایج در سر میز شام در سراسر جهان است، با این حال، میلیون‌ها تن پوست موز سالانه دور ریخته می‌بشود و مورد دقت قرار نمی‌گیرد. پوست موز طبق معمول به سطل زباله ختم می‌بشود اما بدانید که به علت ترکیب منحصر به فرد حاضر در آن برای تشکیل بسته‌بندی پایدار ایده‌آل است.

هر ساله تقریباً ۳۶ میلیون تن پوست موز تشکیل می‌بشود که زیاد تر آن به‌گفتن زباله دفع می‌بشود. یافتن کاربرد عملی‌تر پوست موز برای تامین منافع مالی برای صنعت کشاورزی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست مهم است.

در این مطالعه به پوست موز جان تازه‌ای داده شد. ابتدا پوسته‌های خشک شده با مواد شیمیایی برای استخراج الیاف سلولزی ریز مورد منفعت گیری قرار گرفتند سپس با منفعت گیری از تکنیک اختصاصی، این الیاف به «نانوالیاف» حتی کوچک‌تر تقسیم شدند. برای ساختن پلاستیک ورق همانند، این نانوالیاف با پلیمری طبیعی و افزودنی کشسان مخلوط شدند. مخلوط را در ورقه‌های نازک پخش و با دقت خشک کردند تا ورقه‌هایی با ضخامت و کیفیت ثابت تشکیل بشود.

محققان این ورقه‌ها را برای اندازه‌گیری قوت، انعطاف‌پذیری، وضوح و توانایی تجزیه طبیعی آن‌ها آزمایش کردند.

سوال اینجاست که آیا این پلاستیک‌ها سازگار با محیط زیست می باشند؟ آزمایش‌های زیست‌تخریب‌پذیری نشان داد که آنها می‌توانند تنها در سه هفته در خاک بیشتر از ۵۰ درصد تجزیه شوند که یک پیشرفت بزرگ نسبت به پلاستیک‌های سنتی است.

این یافته زمان‌های جدیدی را برای پوست موز و دیگر محصولات فرعی فرآوری میوه در طراحی و گسترش بسته‌بندی‌های زیست‌تخریب‌پذیر جانشین پلاستیک باز می‌کند.

نتایج این تحقیق مشخص می کند که چطور علم ومراقبت از سیاره می‌توانند با هم کار کنند. با منفعت گیری از چیزهای روزمره به راه حلهای هوشمند، می‌توانیم راه‌حل‌هایی برای مشکلات بزرگی همانند زباله‌های پلاستیکی اشکار کنیم و چه فردی می‌داند، احتمالا روزی به پشتیبانی علم و مقداری پوست موز ساده، بسته‌بندی ما نه تنها کاربردی بلکه برای زمین نیز سودمند باشد.

نتایج این تحقیق در مجله Sustainable Chemistry and Pharmacy انتشار شده است.



منبع

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.