تکنولوژی

دانشمندان راز کثیف یک فنجان چای بهتر را آشکار کردند

آیا راز یک فنجان چای عالی می تواند در زیر زمین نهان شده باشد. طعم های پیچیده در یک فنجان چای با کیفیت زیاد تر به برگ های گیاه نسبت داده می بشود. با این وجود، نتایج تحقیقات تازه نشان می ‌دهد که طعم یک فنجان باکیفیت امکان پذیر به ریشه های گیاه به اختصاصی میکروب هایی که در آنجا زندگی می کنند نیز بستگی داشته باشد.

به نقل از نیوزویک؛ پرورش دهندگان چای در چین قرن های متمادی زمان خود را صرف پرورش محتویات ملزوم برای یک فنجان چای کامل کرده اند. با این وجود، علیرغم فناوری ‌های اصلاحی مدرن بهبود طعم چای از طریق انتخاب ژنتیکی به تنهایی یک چالش است. با این وجود، نتیجه مطالعه ای تازه که در نشریه  Current Biology انتشار شده نشان داده که DNA تنها چیزی نیست که بر طعم چای تاثییر می گذارد. “تونگا شو” محقق دانشگاه کشاورزی و جنگلداری فوجیان در چین یکی از نویسندگان مقاله ذکر شده می گوید:”تفاوت های قابل توجهی در جوامع میکروبی به اختصاصی میکروارگانیسم های مرتبط با متابولیسم نیتروژن در ریشه گیاهان چای با کیفیت های متفاوت از طریق میکروبیومی شناسایی شد”.

مطالعات قبلی نشان داده اند که این میکروب ها می توانند بر توانایی گیاه در جذب مواد مغذی از خاک اطراف خود تاثییر بگذارند. به نظر می رسد این مواد مغذی می توانند بر تشکیل برخی از مواد شیمیایی توسط گیاه تاثییر بگذارند که امکان پذیر بر طعم آن تاثیرگذار باشد.

تیمی که تحقیق تازه را انجام داده به طور خاص فهمید شد که گیاهان دارای میکروب‌ هایی که جذب آمونیاک را تشویق می ‌کنند ترکیب بیش تری به نام تیانین تشکیل می‌ کنند که تعیین ‌کننده کلیدی طعم چای است. آن تیم با علم به این نوشته یک جامعه میکروبی مصنوعی را بر پایه مواردی که در انواع چای با تیانین بالا یافت می بشود به وجود آوردند. با منفعت گیری از این کلونی های مصنوعی قرار رفته بر روی ریشه های دیگر گیاهان چای محققان دریافتند که می ‌توانند سطح تیانین را در انواع با تیانین پایین نیز افزایش دهند. “ونشین تانگ” یکی دیگر از نویسندگان آن مقاله می گوید: “با این وجود، در کمال شگفتی ما کشف کردیم که جامعه میکروبی مصنوعی نه تنها کیفیت گیاهان چای با کیفیت پایین را افزایش می ‌دهد بلکه  بر روی برخی از انواع چای با کیفیت بالا نیز تاثییر ارتقاء دهنده قابل توجهی دارد. علاوه بر این، این تاثییر به اختصاصی در شرایط خاک با نیتروژن کم اشکار است”.

این یافته ها نشان می دهند که جوامع میکروبی تشکیل شده مصنوعی می توانند برای بهبود طعم و مزه گیاهان چای مورد منفعت گیری قرار گیرند به اختصاصی وقتی که خاک اطراف آن ها فاقد مواد مغذی کلیدی گیاهی باشد. این کلونی ها هم این چنین امکان پذیر از جذب مواد مغذی در دیگر گونه‌ های گیاهی حمایتنمایند و به کشاورزان این امکان را خواهند داد که کمتر به کودهای مصنوعی تکیه کنند.

نویسندگان آن مقاله می افزایند: “مطالعه ما شواهد قانع کننده ای از منفعت گیری از میکروارگانیسم های ریشه به گفتن کودهای میکروبی کاربردی برای افزایش کیفیت چای اراعه می دهد”.



منبع