تکنولوژی

مسیر مولکولی برای مهار پیرشدن کشف شد

به نقل از «سای تک دیلی»، سلول ها در بافت های گوناگون از طریق به اشتراک گذاشتن مولکول‌های «آر ان ای» با یکدیگر تعامل می‌کنند.

یک مطالعه انجام شده توسط دانشمندان در دانشگاه «کامپیناس» در سرزمین برزیل (UNICAMP) با منفعت گیری از یک گونه کرم گرد با نام Caenorhabditis کشف کرده است که تشکیل اختلال و وقفه در این شیوه ارتباطی می‌تواند به مختصر شدن طول عمر آن ارگانیسم منجر شود.

این مطالعه به تازگی در نشریه «ژن» انتشار کردن یافته است. این یافته‌ها به شناخت بهتر فرایند پیرشدن و بیماری‌های مرتبط با آن منجر می شود.

«مارچلو موری» از مولفان این مقاله تحقیقی و استاد موسسه بیولوژی دانشگاه یادشده او گفت: تحقیقات قبلی نشان داد که برخی از انواع «آر ان ای» می توانند از یک سلول به سلول دیگر منتقل شوند و به یک نوع ارتباطات بین بافتی شکل دهند از همان نوعی که در پروتئین‌ها و متابولیت‌ها تشکیل می شود.

این یک مکانیسم برای ارسال سیگنال بین ارگان‌ها یا سلول‌های مجاور محسوب می شود و بخشی از فیزیوپاتولوژی چندین بیماری و کارکرد طبیعی آن ارگانیسم به شمار می رود.

او گفت: چیزی که قبلا روشن نبوده است و ما اکنون موفق شدیم آن را ثابت کنیم، این است که تحول در الگوی این «او گفت و گو» بین مولکول‌های «‌آر ان ای» می‌تواند بر پیرشدن تاثییر بگذارد.

موری او گفت: این مکانیسم ارتباطی باید به خوبی تنظیم شود تا بتواند طول عمر کافی برای ارگانیسم تشکیل کند.

ما در این مطالعه کشف کردیم که اگر ظرفیت هر بافتی برای جذب برخی انواع «آر ان ای» از مدیوم خارج سلولی (extracellular) افزایش یابد، این مساله در نهایت اثری بر طول عمر آن ارگانیسم خواهد داشت.

وی گفت که تصمیم برای تحقیق درمورد مکانیسم انتقال آر ان ای بین‌سلولی از کشف مداخلات آر ان ای الهام گرفته است؛ موضوعی که «اندرو فایر» و «کریگ ملو» دانشمندان آمریکایی برای آن جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را در سال ۲۰۰۶ دریافت کردند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.



منبع