فناوری های ژاپنی به صنعت شیلات ایران داخل می شود
[ad_1]
به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبررسانی وزارت جهاد کشاورزی، سیدحسین حسینی، اظهار داشت: بیشتر از ۴۵ درصد صید سرزمین به تونماهیان تعلق دارد چراکه صیادان سرزمین ما با بیشتر از هزار فروند شناور، رتبه اول در غرب اقیانوس هند را به خود تعلق دادهاند.
او همین طور گفت: ما باید بتوانیم قابلیتهای دیگر مصرف تونماهیان را به جز کنسرو داشته باشیم و به ارزانسازی و سهم سفره از آبزیان نیز پشتیبانی کنیم که در این راستا وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت و منفعتبرداران قسمت خصوصی متولیان این کار محسوب خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با پافشاری بر این که باید از صید تا سفره را برای افزایش گسترش مصرف آبزیان در سرزمین رصد کنیم، گفتن داشت: یکی دیگر از مواردی که در دستور کار قرار گرفته این است که باید شرایط تازهخوری تونماهی را در سرزمین فراهم کنیم.
وی اذعان داشت: به همین منظور منفعت گیری از فنّاورهای نوین که برخی سرزمینها همانند ژاپن در آن پیشرو می باشند در دستور کار قرار گرفته و با سازمان یونیدو برای انتقال تنکولوژیهای نوین از صید تا فرآوری داخل مذاکره شدهایم.
حسینی با اشاره به این که این چنین در نظر داریم با منفعت گیری با تکنولوژیهای داخلی برای عبور از روش صید گیلنت به لانگ لاین عمل کنیم، او گفت: سال قبل نیز ناظر انتقال مناسب آبزیان از دریا به خشکی توسط کشتی پشتیبان که برای نخستین بار توسط متخصصان ایران به آباندازی شد، بودیم.
وی با پافشاری بر این که نوشته زنجیره قیمت تونماهیان زیاد حائز اهمیت است، او گفت: اکنون تشکیل تونماهیان سرزمین ۲۸۲ تن است که قسمت اعظم آن در قالب کنسرو به بازار اراعه میشود، در نظر داریم در فاز نخست ۱۰ درصد از این مقدار را به طور تازه داخل سفرههای ایرانیان کنیم و در فازهای بعدی این رقم را به ۵۰ درصد برسانیم.
رییس سازمان شیلات ایران فرمود: از آنجا که اکنون ۹۶ هزار تُن ماهیان، تون ماهی صید شده از گونه گیدر است، به این علت میتوانیم به راحتی به اهداف در نظر گرفته شده تحقق بخشیم.
وی در خاتمه در خصوص برنامههای این سازمان برای ارزانسازی قیمت کنسرو تون ماهی نیز او گفت: با افزایش واردات و تشکیل اعتدال بین صید و واردات، امیدواریم در سال آینده ناظر افت قیمت کنسرو تون ماهی و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها باشیم.
انتهای مطلب/
[ad_2]
منبع