نحوه تهیه مشته بادمجان، غذای لذیذ شیرازی_صبح سریع
به گزارش صبح سریع
غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب خواهد شد. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای تازه، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای زیاد خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید.
در بین شهرهای ایران، شهر شیراز یکی از شهرهایی است که خوشمزهترین غذاهای محلی را دارد. محال است تابه حال نام کلم پلوی شیرازی، غمبر پلو، آش سبزی، دو پیازه، ترحلوا، فالوده شیرازی و… را نشنیده باشید. یکی از غذاهای خوشمزه شیراز همین مشته بادمجان است که اگر یکبار آن را بخورید، تا ابد عاشقش خواهید شد. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و راحت را در منزل تهیه کنید، در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
مواد ملزوم
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
بادمجان متوسط: ۴ عدد
پیاز بزرگ: ۲ عدد
سیر: ۳ حبه
گوجه فرنگی: ۲ عدد
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز، زردچوبه و نمک: به مقدار ملزوم
آب جوش: نیم لیتر
روغن: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه شیرازی ابتدا بادمجانها را پوست بگیرید و ورقهای کنید. مقداری نمک روی بادمجانها بریزید و آن را کنار بگذارید تا تلخی بادمجان گرفته شود. در این فاصله ۱ عدد پیاز را با تکه ریز رنده، رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. مقداری نمک، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و آرد نخودچی را روی گوشت و پیاز بریزید و با دست مواد را ورز بدهید. اکنون از گوشت به اندازه گردو بردارید و کف دستتان گرد کنید و داخل سینی بچینید.
اکنون سینی را به زمان ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا کوفتهها استراحت کنند. در این فاصله یک قاشق روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و هنگامی روغن داغ شد، رب گوجه فرنگی را داخل روغن به زمان ۱ دقیقه تفت بدهید و سپس مقداری نمک و فلفل قرمز را همراه با آب جوش به رب اضافه کنید و هم بزنید. هنگامی مواد جوشید و به یک سس غلیظ تبدیل شد، اجاق گاز را خاموش کنید.
در مرحله سپس مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. اکنون کوفته قلقلیها را داخل روغن سرخ کنید و هنگامی هر دو طرف کوفتهها سرخ شد، آنها را از روغن خارج کنید. اکنون داخل همان روغن بادمجانها را هم سرخ کنید و کنار بگذارید. ۱ عدد پیاز درشت را به طور خلالی خرد کنید و داخل ماهی تابه همراه با روغن سرخ کنید. در مرحله سپس حبههای سیر را روی پیازداغ بریزید. گوجه فرنگیها را حلقه کنید و روی پیازداغ بچینید.
اکنون بادمجانهای سرخ شده را یک سمت و کوفته قلقلیها را سمت دیگر ماهی تابه بریزید. سس گوجه فرنگی را که از قبل آماده کرده بودید، روی مواد بریزید و درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا غذا حسابی جا بیفتد. مشته بادمجان خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید همراه با نان داغ و سبزی خوردن میل کنید.
نکات مهم
۱ ـ بادمجان با اهمیت ترین چیزی است که در این غذا وجود دارد، بعد باید آن را با روشی سرخ کنید که تلخی نداشته باشد؛ به این علت زمان خرید بادمجان تلاش کنید از بادمجانهای چین اول منفعت گیری کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم طبق معمولً پر تخم و تلخ می باشند. این چنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجانهای براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد.
زمان خرید بادمجان دقت کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیدهتر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. اگر همه این نکات را در خرید بادمجان مراعات کنید، باز هم امکان پذیر بادمجانی که انتخاب کردهاید، تلخ باشد. اگر بادمجان تلخ می بود با راه حلهای زیر تلخی بادمجانها را بگیرید.
بادمجانی را انتخاب کنید که سایز مناسبی داشته باشد. برای گرفتن تلخی بادمجان پوست بادمجانها را بگیرید؛ اما برای این که له نشوند، کلاهک بالای آنها را نکنید. آنها را تمیز بشویید؛ سپس بین یک ربع تا نیم ساعت داخل ظرف آب نمکی که مقداری از حد معمول شورتر است، قرار بدهید. سپس از آب نمک خارج کنید. با دست سختی دهید تا نمک و آب اضافه آن خارج شود. دیگر نیازی به شستن بادمجانها نیست با این کار هم تلخی بادمجان گرفته میشود، هم این که موقع سرخ کردن روغن کمتری جذب بادمجان میشود.
روش فرد دیگر که میتوانید با منفعت گیری از آن تلخی و روغن اضافه بادمجان را بگیرید، این است که بادمجانها را سپس از این که سرخ کردید، ۲ تا ۳ بار در آب در حال جوش بگذارید و اجازه دهید هر بار ۱ دقیقه بماند؛ سپس از آب خارج کنید و آبکشی کنید. مجدد آب را عوض کنید و جوش بیاورید و این کار را انجام بدهید.
۲ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در رابطه کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، اغاز کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً همانند پیاز قرمز است و میشود آن را به طور خام خورد و یا در سالادها از آن منفعت گیری کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و برای رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم منفعت گیری کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به قدر کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ به این علت برای پخت و پز طبق معمولً مورد منفعت گیری قرار نمیگیرند.
دسته بندی مطالب