برخی استیکها و کالباسهای گیاهی فاقد پروتئین هستند_صبح سریع
به گزارش صبح سریع
به گزارش «فیز»، تعداد بسیاری از گوشتهای گیاهی انگار کار غیرممکن را انجام داده و محصولات حیوانی از گوشت گاو تا غذاهای دریایی را بازتولید کردهاند. اما سوال این است که صرفنظر از شکل ظاهری و مزه، این محصولات در قیاس با گوشت واقعی از لحاظ قیمت غذایی چه وضعیتی دارند؟
یک مطالعه در مقیاس کوچک منتشرشده در نشریه «شیمی کشاورزی و غذا» نشان داده است که هر چند برخی «استیکهای گیاهی» و «کالباسهای گیاهی» از برخی جنبهها امکان پذیر با گوشت قابل قیاس باشند اما محتوای اسید آمینه و پروتئین آنها نسبت به گوشت کاستی نشان می دهد.
امکان پذیر همبرگرهای بدون گوشت در ابتدا به ذهن برسد اما گزینهها برای جانشینهای گیاهی گسترش یافته و محصولات بسیاری را دربرمیگیرد. در حالی که این محصولات تازه به اندازه محصولاتی همانند همبرگر گیاهی مورد مطالعه قرار نگرفتهاند ولی در حال محبوبتر شدن در بین مصرف کنندگان می باشند.
در نتیجه مهم است که بدانیم این محصولات از لحاظ تغذیهای چه تفاوتی با گوشت دارند. به گفتن دیگر، بدن ما این محصولات را هضم کرده و قیمت تغذیهای دریافت میکند؟
«تولیا تدیچی» و همکاران او با قیاس کیفیت و هضمپذیری پروتئین این محصولات درصدد جواب به این سوال برآمدند. این تیم تحقیقاتی مستقر در ایتالیا سه نوع استیک گیاهی و سه نوع کالباس گیاهی را مورد بازدید قرار داده و محتوی چربی، نمک و پروتئین آنها را اندازه گیری کردند و سپس آنها را در شرایط همانندسازی شده هضم در آزمایشگاه قرار دادند تا اشکار کنند که پروتئین آنها چطور در دستگاه گوارش انسان تجزیه می شود.
این تحقیقات اشکار کرد که محصولات گیاهی مورد بازدید کربوهیدرات زیاد تر و پروتئین و اسید آمینه کمتری نسبت به محصولات گوشتی دارند. کالباسهای گیاهی به طور کلی نمک کمتری نسبت به گوشت و اسید آمینه الزامی کمتری دارند. این چنین محصولات گوناگون گیاهی سطح هضمپذیری متغیری دارند.
به طور کلی، قیمت غذایی این محصولات گیاهی بستگی بسیاری به گیاه مورد منفعت گیری برای تشکیل آنها دارد که این تبدیل تفاوت در مقدار اسید آمینه و هضم پذیری آنها میشود.
این محققان می گویند این تحقیق نشان می دهد که برای جایگزینی محصولات گوشتی با محصولات گیاهی باید بازدیدهای دقیقی انجام شود و این مسائل باید به طور روشن به خبر مصرفکنندگان برسد تا بتوانند با آگاهی تصمیم بگیرند.
دسته بندی مطالب