فرهنگ وهنر

گران شدن سریال‌سازی پلتفرم‌های داخلی را نابود خواهد کرد؟_صبح سریع


به گزارش صبح سریع

به تازگی گزارش‌هایی انتشار شده که مشخص می کند هزینه سریال‌سازی در تلویزیون نیز به تبع افزایش مخارج تشکیل در پلتفرم‌ها، زیاد بالا رفته است.

در شرایطی که صنعت نمایش خانگی طی سال‌های تازه از رونق مناسبی برخوردار بوده، گران شدن سریال‌سازی از جنبه‌های گوناگونی به استقبال مخاطبان نسبت به این صنعت ضربه می‌زند.

اول آن که با افزایش هزینه ملزوم برای تشکیل محصولات نمایشی، گمان ناکامی اندوخته‌گذاری در این صنعت، ریسک بیشتری را فهمید اندوخته‌گذار خواهد کرد و این کار، خود کم کم به محافظه‌کاری پلتفرم‌ها و سازنده‌ها خواهد انجامید؛ چراکه تهیه‌کنندگان برای مطمعن از سوددهی تاثییر، ناگزیرند تنها به ایده‌ها، ژانرها و حتی داستان‌های امتحان‌بعد‌داده روی خوش نشان دهند و به سختی ریسک تشکیل محصولی با داستان‌های خلاقانه‌تر و فضاهای متفاوت و کمترتجربه‌شده را خواهند پذیرفت.

این در حالی است که بسته شدن مسیرهای تازه برای این صنعت -که همین اکنون نیز تا حدی رخ داده- و اصرار بر ایده‌های ثابت، مخاطب را دلزده خواهد کرد. روشن است که صنعت نمایش خانگی در شرایطی گسترش خواهد یافت که سازندگان بتوانند ایده‌های جدیدی را در محک دقت مخاطب بیازمایند.

دوم – گران شدن فیلمسازی، از سمت فرد دیگر نیز به پلتفرم‌ها ضربه زده و علتوضعیتی شده که امروزه در پلتفرم‌ها شاهدیم. طی ماه‌های تازه، حجم آگهی‌های سرویس‌های وی‌اودی اشتراکی به شدت افزایش یافته و اعتراض تعداد بسیاری از کاربران را برانگیخته است. پررنگ‌تر شدن تدریجی وجود حامیان مالی در سریال‌های خانگی، در هفته‌های تازه حتی به نمایش سکانس‌هایی انجامیده که با مقصد تبلیغ برندهای تجاری در سریال‌ها جاگذاری شده است و اگر جلوی آن گرفته نشود، امکان پذیر به سریال‌هایی برسد که از نقطه اغاز، به خواست حامیان مالی و برای تبلیغ کسب‌وکار آنان ساخته خواهد شد.

در برابر این وجود بی‌رویه تبلیغات در پلتفرم‌های اشتراکی، مخاطبان بیکار نمی‌نشینند و این کار امکان پذیر برخی از آنان را به نخریدن اشتراک و منفعت گیری از نسخه‌های قاچاق سریال‌ها ترغیب کند؛ همان گونه که گران شدن اشتراک، این حالت را تشکیل می‌کند.

افزایش هزینه اشتراک سرویس‌های وی‌اودی را یقیناً می‌توان سومین پیامد گرانی سریال‌سازی دانست.

افت محصولات در حال تشکیل و پخش پلتفرم‌های نمایش خانگی که این روزها رخ داده، چهارمین عارضه گران شدن سریال‌سازی ناشی از افزایش دستمزدهای عوامل سریال‌ها است. در شرایط اقتصادی امروز سرزمین، پلتفرم‌ها هر مقدار صاحب اندوخته و امکانات باشند، باز هم توان تشکیل همزمان تعداد بسیاری محصول را ندارند و به همین علت، حجم خروجی آن‌ها نیز افت می‌یابد. نتیجه این اتفاق نیز جز روگردانی کاربران از خریداری اشتراک و دور باطل افت درآمد و افت محصولات پلتفرم‌ها نیست.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

از نظر دیگر این بیم وجود دارد که گران شدن سریال‌سازی، راه را برای ورود اندوخته‌های مشکوک باز کند؛ رخدادی که یک بار در دهه ۹۰ به وقوع پیوست و عوارض آن هم چنان گریبان صنعت نمایش در ایران را رها نکرده است. در آن زمان آثاری چون «شهرزاد» پایه‌گذار نخستین جهش دستمزدها و گران شدن فیلمسازی و سریال‌سازی شدند.

این موارد یقیناً نه‌تنها صنعت نمایش خانگی، بلکه سینمای ایران را نیز متأثر کرده؛ چراکه در سینما و تلویزیون نیز دستمزدها با مقداری نوسان، مدام همپای نمایش خانگی بالا خواهد رفت.

۵ پیامدی که در این یادداشت آمد، نیاز صنعت نوپای نمایش خانگی را به مراقبت، بیشتر از پیش مشخص می کند و در این مسیر، نقش مدیریت پلتفرم‌ها از هر قسمت فرد دیگر زیاد تر است. این صنعت اکنون و در دوره رخوت نسبی، از اندوخته اجتماعی قابل توجهی که طی نزدیک به ۱۵ سال به وجود آورده، منفعت گیری می‌کند و اگر بناست تا به دوران خوب بازگردد، باید در تصمیماتی که این شرایط را تشکیل کرد، تجدید نظر شود.

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری



منبع