چشم انداز اقتصاد سپس از ابراهیم رئیسی/ دولت بعدی مهم است/ به گمان زیادً امام صادقی ها در دولت بعدی هم خواهند بود_صبح سریع
به گزارش صبح سریع
درگذشت رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، وزیرامور خارجه، شرایط بیسابقهای در سرزمین به وجود اورده است که پیامدهای اقتصادی آن تا این مدت اشکار نیست. از نظر دیگر، نزدیک به ۵۰ روز دیگر انتخابات جدیدی برگزار میشود و دولت جدیدی در عرض چند ماه آینده بر سر کار خواهد آمد. به این علت چشمانداز اقتصادی آینده هم اشکار نیست. آیا باید چشم به راه نوسانات تازه در شاخصهای اقتصادی باشیم؟
آلبرت بغزیان، اقتصاددان، درمورد نوسانات اقتصادی شب سانحه فوت رئیسی میگوید:
تغییرات اقتصادی از شب حادثه ناپایدار می بود. چون علت وقوع تا صبح اشکار نبوده است، عدهای در بازار ارز، اعمال افزایش کردند. تقاضایی برای ارز زیاد نشده و اراعهکنندهها قیمت را بالا بردند. افت روز سپس هم این مسأله را ثابت کرد که عدهای جستوجو سوءاستفاده بودند. با مدیریت بحرانی که انجام شد، افزایش قیمتها فروکش کرد و ارز در حال رسیدن به نرخ روزهای قبل است.
فضای بینالمللی تا زمان روی کار آمدن دولت تازه عامل مهمی خواهد می بود؟
دلیلی برای افزایش قیمت و تنش اقتصادی وجود ندارد. هیئت دولت تا این مدت سر جای خود قرار دارد. هیچ اتفاق بحرانی رخ نداده و دخالت خارجی هم نداریم که بتواند اثرگذار باشد.
موضعگیری رسانههای خارجی و سرزمینهای غربی تا این مدت اشکار نیست و الفاظ آنها احتمالا اثرگذار باشد. تا بحال فضای بینالمللی آنچنان بد نبوده که اثرمنفی بر بازار داشته باشد. یقیناً نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و کاندیداها میتوانند انتظارات اقتصادی و تورمی تشکیل کند.
تاثییر دولت تازه چه خواهد می بود؟
به نظر من تحول دولت اتفاق پایدار و اثرگذاری بر اقتصاد نخواهد گذاشت. اگرچه انتظارات اقتصادی شکل میگیرد. یقیناً کاندیداها و قولهایشان تاثییر خواهد گذاشت. اگر کاندیداها با این دولت همسو باشند، اتفاق خاصی رخ نمیدهد؛ اگر جناح روبه رو کاندیدایی داشته باشد و قبول شود، در مناظرهها تاثییر میگذارد. الان هیچ علت و نشانهای برای تغییرات اقتصادی نداریم.
در مسأله وزارت خارجه، باید چشم به راه باشیم تا وزیر بعدی اشکار شود و بازدید نظرات او نسبت به مذاکرات، میتواند نشانههای روشنتری از آینده اقتصادی اراعه کند. دولت بعدی به گمان زیادً نظرات نرمتری اتخاذ کند. از جمله در مسأله برجام، به گمان زیادً افراد ملایمتری روی کار همراه شوند.
اصلاً چه سناریوهای اقتصادی متصور است؟
اگر تغییری در بانک مرکزی رخ دهد، میتوان سناریوهای اقتصادی تعریف کرد. مسیر اقتصادی و نرخ ارز اکنون اشکار و ثابت است و مجالی به بازارسازها داده نشد. اگر تیم بانک مرکزی تحول کند، حالت ارز هم به شکل جاری ادامه اشکار نخواهد کرد. به نظر من تیم امام صادقیها هم خارج نمیشوند. آنها مشکل پافشاری روی ایدههایی دارند که میتوان به راحتی آنها را رد کرد. برای مثالً عبدالملکی سخنهایی میزند که آدم شگفتی میکند. آنها زیاد خوشبین و بدون برنامه می باشند. اگر تعصب را کم کنند احتمالا در دولت بعدی هم وجود داشته باشند.
دسته بندی مطالب