این ۵ گروه غذایی به راحتی هضم می شوند_صبح سریع
به گزارش صبح سریع
هضم شدن غذاهای کم فیبر و چربی آسان تر است. طعم این غذاها نیز ملایم تر است، به این معنی که طبق معمول فاقد شدت و اسیدیته می باشند. این چنین، غذاهایی که نرم می باشند یا به راحتی جویده و بلعیده می شوند، نسبت به غذاهای خشک، سفت یا نیازمند جویدن زیاد، قابلیت هضم بیشتری دارند.
غذاهای به راحتی قابل هضم به دستگاه گوارش شما مقداری استراحت می دهند. به هر حال، هضم غذا به انرژی نیاز دارد. این انرژی شامل انرژی مکانیکی همانند جویدن در دهان و این چنین انرژی شیمیایی همانند کار انجام شده توسط اسید معده و آنزیم های گوارشی در روده کوچک است.
انتخاب غذاهای به راحتی قابل هضم وقتی که حس ناخوشایندی دارید یا دچار سوء هاضمه یا دیگر علائم گوارشی همانند اسهال هستید، می تواند به دستگاه گوارش شما پشتیبانی کند تا مقداری استراحت کند. این کار اساساً علتمی شود بدن شما برای انجام فرآیندهای گوارشی مقداری کمتر کار کند.
در ادامه، با ۵ گروه غذایی به راحتی قابل هضم آشنا می شوید که می توانید در زمان ناراحتی معده یا روده می توانید در برنامه غذایی خود از آن ها منفعت گیری کنید.
۱. محصولات آرد سفید
اکثر مردم نیاز به افزایش مصرف فیبر دارند، اما اگر با ناراحتی گوارشی روبرو هستید، امکان پذیر به طور موقت انتخاب غذاهای کم فیبر پیشنهاد شود.
فیبر یک کربوهیدرات غیرقابل هضم است که بدون تجزیه شدن از دستگاه گوارش شما عبور می کند.
غذاهای پر فیبر همانند غلات کامل می توانند مقدار غذای هضم نشده را که از سیستم گوارش عبور می کند افزایش دهند و تحرک روده را تسریع کنند و در صورت ابراز علائمی همانند نفخ شکم و اسهال، آنها را زیاد تر از این که سودمند باشند، زیان اور کنند.
محصولات غلات تصفیه شده همانند برنج سفید، نان سفید و ماکارونی سفید، اجزای فیبر خود را از دست داده اند. انتخاب موقت این غذاهای کم فیبر می تواند در صورت ناراحتی دستگاه گوارش به روده های شما استراحت دهد.
۲. میوه های پوست کنده، کنسرو شده یا پخته شده
برخی از میوه های تازه به طور خاص فیبر بسیاری دارند و به همین علت هضم آنها دشوارتر است. قسمت عمده ای از فیبر حاضر در میوه ها در پوست و دانه آنها یافت می شود. به گفتن مثال، تمشک به علت دانه های درشت آن، یکی از میوه های با بیشترین مقدار فیبر است.
اگر با علائم گوارشی همانند تهوع یا اسهال دست و پنجه نرم می کنید، امکان پذیر انتخاب میوه های با فیبر کمتر همانند موز رسیده یا طالبی برای شما سودمند باشد. این چنین وقتی که به طور فعال با مشکلات گوارشی مبارزه می کنید، پیشنهاد می شود پوست میوه هایی همانند سیب و گلابی را جدا کنید.
میوه های نرم همانند آلو پخته شده یا هلو کنسرو شده نیز گزینه های خوبی می باشند. اگر میوه کنسرو شده می خرید، به جستوجو محصولاتی باشید که به جای شربت، در آب بسته بندی شده باشند تا مقدار قند اضافه شده افت یابد.
۳. سبزیجات پخته شده
همانند میوه های تازه، سبزیجات خام نسبت به سبزیجات پخته شده هضم سخت تری دارند. هنگامی که سبزیجات پخته می شوند، دیواره سلولی آنها نرم تر می شود و اجزای راه اندازی دهنده آنها (همانند نشاسته) برای آنزیم های گوارشی بدن راحت تر قابل دسترسی می شوند. در نتیجه، آنها بر سیستم گوارش ملایم تر می باشند. از سبزیجات به راحتی قابل هضم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کدو سبز و اسکواش (بدون دانه)
اسفناج
سیب زمینی (بدون پوست)
لوبیا سبز
چغندر
هویج
۴. پروتئین های نرم
اگرچه پروتئین های حیوانی حاوی فیبر نیستند، اما در صورت سفت بودن، نیازمند جویدن زیاد یا داشتن چربی بالا، هم چنان می توانند هضم سختی داشته باشند.
پروتئین های ترد، نرم و قابل جویدن را انتخاب کنید که حاوی مقادیر کم یا متوسط چربی می باشند. نمونه هایی از این پروتئین ها عبارت هستند از: تخم مرغ همزده و گوشت چرخ کرده بدون چربی.
پروتئین های گیاهی همانند کره بادام زمینی نرم و توفوی همزده نرم نیز گزینه های مغذی می باشند که به طور کلی به خوبی هضم می شوند.
۵. سوپ، اسموتی و پوره ها
نحوه تهیه غذا می تواند بر قابلیت هضم آن تأثیر بگذارد. در حالی که استراتژی های اصلاح بافت همانند مخلوط کردن، مقدار فیبر غذا را تحول نمی دهند، اما می توانند به افت اندازه ذرات فیبر در غذاهای گیاهی پشتیبانی کنند که به نوبه خود می تواند آنها را بر روی سیستم گوارشی ملایم تر کند.
کلم پیچ خام را با کلم پیچ پخته قیاس کنید. در حالی که کلم پیچ خام حجیم و سفت است، کلم پیچ پخته شده و مخلوط شده در سوپ نرم است. این تحول در بافت امکان پذیر علتبهبود هضم شود.
مورد شبیه برای میوه های فیبردار همانند توت ها که در اسموتی مخلوط می شوند نیز صدق می کند. پودر کردن دانه های توت در مخلوط کن، مقدار فیبر آنها را افت نمی دهد، اما می تواند به اغاز فرآیند هضم مکانیکی که به طور معمول در دهان اغاز می شود، پشتیبانی کند.
غذاهای سخت هضم
در ادامه لیستی از غذاهایی که به طور معمول هضم سختی دارند آورده شده است:
سبزیجات خام یا با فیبر بالا همانند بروکلی یا گل کلم خام، کنگر فرنگی، سیر و پیاز
غذاهای حاوی فیبرهای سفت یا ساقه های ضخیم، پوست و دانه همانند کلپوره، مارچوبه و انار
حبوبات، از جمله لوبیا، نخود و عدس
مغزها و دانه های کامل
ذرت بو داده
غذاهای اسیدی همانند مرکبات و محصولات گوجه فرنگی
غذاهای تند
الکل
نوشیدنی های حاوی کافئین همانند قهوه و چای سیاه
غذاهای پرچرب و سرخ شده
گوشت های فرآوری شده همانند سوسیس و هات داگ
گوشت های خشک همانند گوشت گاو خشک شده
میوه خشک
شیرین کننده های مصنوعی
چه افرادی به غذاهای به راحتی قابل هضم نیاز دارند؟
دلایل بسیاری وجود دارد که امکان پذیر نیاز به مصرف غذاهای به راحتی قابل هضم داشته باشید.
جراحی هایی که دستگاه گوارش را دچار می کنند، زیاد تر نیازمند یک رژیم غذایی مرحله ای می باشند که امکان پذیر با مایعات شفاف اغاز شود و سپس با پوره ها و دیگر غذاهای به راحتی قابل هضم ادامه یابد تا در نهایت به رژیم غذایی معمولی خود بازگردید. مصرف غذاهای به راحتی قابل هضم می تواند سختی روی دستگاه گوارش را افت داده و بهبودی بعد از جراحی را تحکیم کند.
بعضی اوقات اوقات در زمان توانایی نفخ شدید، تهوع، استفراغ یا اسهال، پافشاری بر غذاهای ملایم و به راحتی قابل هضم سودمند است.
افراد مبتلا به هر یک از شرایط پزشکی زیر نیز امکان پذیر موقتاً از انتخاب غذاهای به راحتی قابل هضم منفعت مند شوند:
دیورتیکولیت، نوعی التهاب در روده کوچک
گاستریت فعال، نوعی التهاب در معده
بیماری زخم معده
گاستروپارزی، یا تخلیه آهسته معده
بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)
عود بیماری التهابی روده (IBD)
سرطان هایی که نیاز به رادیوتراپی لگن یا پایین شکم دارند
رژیم غذایی فقطً با غذاهای به راحتی قابل هضم امکان پذیر محدودکننده به نظر برسد. اگر ناراحتی گوارشی مداوم را توانایی می کنید، مهم است که برای تعیین علت مهم علائم خود با یک متخصص گوارش همکاری کنید. این چنین ملاقات با یک متخصص تغذیه ثبت شده می تواند به شما در یافتن یک رژیم غذایی متنوع که هم از نظر تغذیه کامل است و هم به خوبی تحمل می شود، پشتیبانی کند.
جمع بندی
هنگامی که با علائم گوارشی دست و پنجه نرم می کنید، انتخاب موقت غذاهای به راحتی قابل هضم امکان پذیر سودمند باشد. غذاهای پخته شده خوب و کم فیبر و چربی به طور معمول بهتر تحمل می شوند.
خود را برای زمان طویل به غذاهای به راحتی قابل هضم محدود نکنید. محدود کردن مزمن کل گروه های غذایی می تواند تبدیل کمبودهای تغذیه ای و عادات غذایی نامنظم شود.
در عوض، برای شناسایی علت مهم علائم گوارشی خود با یک متخصص گوارش همکاری کنید. سپس، ملاقات با یک متخصص تغذیه ثبت شده (RD) را در نظر بگیرید که می تواند به شما در یافتن یک برنامه شخصی سازی شده که همزمان رژیم غذایی شما را آزاد می کند و هم علائم شما را تحت کنترل نگه می دارد، پشتیبانی کند.
دسته بندی مطالب