تکنولوژی

کاکائو بر سختی خون و‌ کلسترول تاثییر دارد؟_صبح سریع

[ad_1]
به گزارش صبح سریع

ملزوم به ذکر است که بر پایه نتایج به دست آمده مصرف  کاکائو  با درجات گوناگون بهبود سطح  کلسترول  تام و کلسترول LDL یا “بد”، سختی خون سیستولیک و دیاستولیک و این چنین قند خون ناشتا همراه می بود. همه اینها عوامل خطر مهم برای بیماری های قلبی یا قلبی عروقی می باشند.

محققان این چنین دریافتند که مصرف  کاکائو  هیچ اثری بر وزن بدن، شاخص توده بدنی (BMI)، اندازه دور کمر، سطح تری گلیسیرید، کلسترول HDL یا “خوب” و HbA1c؛ یک نشانگر مهم زیستی دیابت، از خود نشان نمی دهد.

این متا مطالعه ۳۱ کارآزمایی اتفاقی و کنترل شده که عوامل خطر فوق را ردیابی می کردند، تجزیه و تحلیل کرد. کارآزمایی‌ هایی که برای تجزیه و تحلیل واجد شرایط تشخیص داده شدند، مجموعا شامل ۱۹۸۶ شرکت‌ کننده بودند. به طور کلی، گروه مداخله شامل ۱۱۱۰ شرکت کننده می بود که حداقل به زمان چهار هفته عصاره کاکائو یا شکلات تلخ با محتوای کاکائو ۷۰ درصد یا بالاتر مصرف کردند. گروه کنترل نیز شامل ۸۷۶ شرکت کننده می بود که دارونما یا شکلات شیری حاوی کمتر از ۷۰ درصد کاکائو مصرف کردند.

افرادی که برای شرکت در این پژوهش انتخاب شده بودند، همه انها ۱۸ سال یا زیاد تر سن داشتند. از ۳۱ مطالعه مورد تجزیه و تحلیل، چهار مطالعه فقط شامل افراد مسن و پنج مطالعه نیز فقط متشکل از بزرگسالان جوان تر بودند.

اکثر مطالعات شامل شرکت کنندگانی با یک یا چند حالت سلامتی، از جمله سندرم متابولیک، دیس لیپیدمی، سختی خون بالا، اضافه وزن، دیابت نوع ۲ و مقاومت به انسولین بودند. ۱۳ مطالعه باقی‌ مانده هم فقط شرکت‌ کنندگان سالمی را شامل می‌ شدند که فاکتورهای خطر شناخته شده برای امراض قلبی عروقی نداشتند.

یافته های مطالعه موارد زیر را نشان دادند:

– افت ۸.۳۵ میلی گرم در دسی لیتر در کلسترول تام

– افت ۹.۴۷ میلی گرم در دسی لیتر در کلسترول LDL

– افت ۴.۹۱ میلی گرم در دسی لیتر در قند خون ناشتا

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

– افت ۲.۵۲ میلی متر جیوه در سختی خون سیستولیک

– افت ۱.۵۸ میلی متر جیوه در سختی خون دیاستولیک

گفتنی است که این مطالعه توسط  انتشارات MDPI  در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

چطور رژیم غذایی بر خطر بیماری های قلبی تاثییر می گذارد؟

بر پایه گزارش  مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا ، بیماری های قلبی عامل مهم مرگ و میر در همه گروه های جمعیتی به شمار می روال و مطابق آمار در سال ۲۰۲۱ از هر پنج مورد مرگ و میر، مسئول از بین رفتن یک نفر در این سرزمین بوده اند. این امراض به زنان، مردان و هر گروه قومی و نژادی ضربه می زنند. هر ۳۳ ثانیه یک نفر در آمریکا بر تاثییر بیماری های قلبی عروقی جان خود را از دست می دهد.

رژیم غذایی به شدت بر امراض قلبی عروقی تاثییر دارد. در همین جهت  انجمن قلب آمریکا  بر اهمیت پیروی از یک عمر تغذیه خوب به گفتن یک دفاع قوی در برابر مشکلات قلبی اصرار می کند.

در بین مواد غذایی منحصر به فردی که به خصوص برای قلب نقل می باشند، نباید از مزایا جادویی کاکائو به واسطه ترکیبات سودمند آن غافل شد. کاکائو منبع خوبی از کاتچین ها و دیگر ترکیبات پلی فنلی همانند فلاوانول ها است که به علت خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود زیاد شناخته شده می باشند و می توانند از سلامت دستگاه قلب و عروق حمایتکنند.

اپی کاتچین، ترکیبی است که به حمایتاز استخرهای غنی از اکسید نیتریک در بدن پشتیبانی می کند و به حفاظت از سلامت قلب و عروق خونی پشتیبانی می رساند.

دکتر جین مورگان ، متخصص قلب، فهرستی از مواد غذایی سالم برای قلب را اراعه می دهد: «ماهی چرب، روغن زیتون، آجیل، انواع توت، لوبیا، سبزیجات با برگ سبز، غلات کامل»

اما قوی ترین نسخه برای سلامت قلب به قرار زیر خواهد می بود:

یک رژیم غذایی متنوع و کامل از نظر مواد مغذی شامل میوه ‌ها، سبزیجات، ماهی‌ های چرب، آجیل، پروتئین بدون چربی و غلات کامل، طیف گسترده ‌تری از مواد مغذی و ترکیبات محافظ در برابر بیماری‌ های قلبی عروقی را فراهم می‌ کند. به این علت، مهم است که کاکائو را “به گفتن بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب به جای یک عمل محافظتی جدا گانه در برابر امراض قلبی” در نظر بگیریم.

با این حال، مصرف بیشتر از حد شکلات از هر نوع، از جمله شکلات تلخ، “می تواند تبدیل مصرف بالای قند و چربی اشباع شود که آن هم به نوبه خود بر سلامت قلب تاثییر منفی خواهد داشت. به این علت مراعات مقادیر سالم و عدم زیاده روی مدام الزامی است.”

 مسئله ای مهم

مورگان او گفت: “حتی افت ۲.۵۲ میلی متر جیوه در  سختی خون  سیستولیک و ۱.۵۸ میلی متر جیوه در سختی خون دیاستولیک نیز زیاد مثبت است.”

وی این چنین نسبت به مقادیر گوناگون کاکائو مصرفی و منبع های نامشخص آنها ابراز نگرانی کرده است.

مورگان خاطرنشان کرد که مقدار کاکائو مصرفی افراد زیاد متفاوت است: از ۱.۴ گرم در روز تا ۵۰ گرم در روز. ‌علاوه بر این، فرآورده های متعدد حاوی کاکائو از نوشیدنی‌ ها گرفته تا شکلات ها و غیره، با مقادیر متغیری از مواد دیگر همانند شیر و شکر همراه می شوند که می توانند مشکلات بسیاری را برای مصرف کننده به اختصاصی در صورت مصرف بیشتر از حد تشکیل کنند.

این نوشته این چنین علتایجاد ناهماهنگی در فرآیندهای تشکیل کاکائو می شود. دقت به این مسئله مهم است که مقدار در دسترس بودن اپی کاتچین در محصولات کاکائو می تواند تحت تاثییر شرایط پردازش و نگهداری قرار گیرد، چون به گرما حساس است و اگر طی فرآیند تشکیل با دقت مورد منفعت گیری قرار نگیرد، می تواند دستخوش تخریب شود.

اگر دچار نشانه های یک بیماری هستید پیش از مصرف هرگونه ماده غذایی تازه یا تغییرات در نوع خوراکی ها خود حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری

[ad_2]