تکنولوژی

این آزمایش خون تازه انگارً می‌تواند تشخیص سرطان مغز را سریع تر و آسان‌تر کند_صبح سریع


به گزارش صبح سریع

دانشمندان شیوه جدیدی را برای تشخیص سرطان مغز ابداع کرده‌اند که سریع تر از روش مثالبرداری است. آن‌ها در این روش با بازدید ۱۰۰ میکرولیتر از خون بدن، توانستند بعد از یک ساعت بیومارکرهای مرتبط با «گلیوبلاستوما»، شایع‌ترین و خطرناک‌ترین تومور مغزی را شناسایی کنند.

این آزمایش را تیمی از دانشمندان آمریکایی و استرالیایی با نظارت محققان دانشگاه نوتردام انجام دادند. به نظر می‌رسد شیوه تازه آزمایش خون از دیگر راه حلهای حاضر برای تشخیص گلیوبلاستوما دقیق‌تر است. آن‌ها می‌گویند روش تازه به ابزار کمتری نیاز دارد و منفعت گیری از آن چندان سخت نیست.

در این آزمایش، دانشمندان بیومارکرها یا نشانه‌های زیستی جهش‌یافته خون (EGFR) را که در مرحله های پیشرفته برخی سرطان‌ها یافت خواهد شد، بازدید کردند. این بیومارکرها درون وزیکول‌های بیرون سلول قرار دارند؛ جایی‌که چربی‌ها، پروتئین و مواد ژنتیکی را نگهداری می‌کند.

«Hsueh-Chia Chang»، مهندس زیست‌مولکولی دانشگاه نوتردام، اظهار داشت که وزیکول‌های خارج سلول یا همان اگزوزوم‌ها، نانوذرات منحصر‌به‌فردی می باشند که توسط سلول‌ها ترشح خواهد شد. این نانوذرات ابعادی بزرگ‌تر از مولکول‌ها دارند و به‌علت بار ضعیف‌شان، به‌راحتی در آزمایش مورد منفعت گیری قرار می‌گیرند.

شیوه انجام آزمایش برای شناسایی سرطان مغز

محققان برای شناسایی مولکول‌های آزاد‌شده تومورهای سرطانی، از یک بیوچیپ ۲ دلاری با حساسیت بالا منفعت گیری کردند. قسمت حساس و مهم این چیپ، آنتی‌بادی‌هایی را در اختیار دارد که اگزوزوم‌های حامل EGFR و مرتبط با تومور را جذب می‌کند. با جذب این EGFRها، ولتاژ تراشه تحول می‌کند و این نشان‌دهنده وجود احتمالی سرطان است.

این بیوچیپ‌ها روی مثالهای خونی ۲۰ بیمار مبتلا به گلیوبلاستوما و ۱۰ فرد سالم آزمایش شد و نتایج نیز از دقت و مطمعن بالای این بیوچیپ‌ها خبر خواهند داد. این قطعات می‌توانند در غلظت‌های زیاد پایین، همانند ۰.۰۱ درصد نیز اگزوزوم‌ها را تشخیص دهند. تیم تحقیقاتی باور دارند که این فناوری پیامدهای مهمی برای تشخیص سرطان، کشف بیومارکرها و نظارت‌ بر آن‌ها به همراه می‌آورد؛ هرچند تا این مدت برخی چالش‌ها می باشند که باید رفع شوند.

EGFRهای جهش‌یافته نه تنها با گلیوبلاستوما، بلکه سرطان‌های دیگر نیز ربط دارند؛ در نتیجه امکان پذیر نتیجه آزمایش دقیق نباشد و در شناسایی سرطان مغز دچار اشتباه شود. علاوه‌براین، برخی بیماران گلیوبلاستوما امکان پذیر نشانه‌هایی غیر از EGFRها داشته باشند و بیماری خود را در آزمایش‌های اولیه نشان ندهد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

biochemist-lab-technologist-holds-blood-sample-egfr-estimated-glomerular-filtration-rate_196584-208-1-1024x788

این آزمایش تا این مدت نمی‌تواند کیس‌های مبتلا به گلیوبلاستوماها را دقیق تشخیص دهد و درتعیین محل یا مرحله بیماری نیز اشتباه دارد. به‌همین‌علت محققان خواهان تحقیق روی جمعیت بیشتری از بیماران گلیوبلاستوما می باشند تا بیومارکرهای نزدیک دیگر را شناسایی کنند.

محققان بر این باورند که پلتفرم حال‌حاضر آن‌ها را می‌توان برای آزمایش‌های مهم‌تری گسترش داد تا تشخیص سرطان‌‌ها در مرحله های گوناگون آسان‌تر شود.

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری