کیک پسته و لیمو؛ یک عصرانه خاص و خوشمزه_صبح سریع
[ad_1]
به گزارش صبح سریع
مواد ملزوم
آرد سفید شیرینی: یک و یک دوم پیمانه
پسته خرد شده: ۱ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
روغن مایع: نصف پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
ماست: نصف پیمانه
شیر: یک چهارم پیمانه
بکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱ پنس
وانیل: نصف قاشق چایخوری
لیمو ترش سبز: ۱ عدد
شکلات سفید و پودر پسته برای تزیین: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه
برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغها را همراه با شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به زمان ۵ دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. در مرحله سپس ماست به دمای محیط رسیده را همراه با روغن و شیر اضافه کنید و نزدیک به سی ثانیه دیگر هم بزنید و سپس همزن را خاموش کنید. آرد، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط و سه بار الک کنید، سپس کم کم و طی سه مرحله به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا آرد با کیک مخلوط شود. در آخر پسته خرد شده و آب لیمو ترش را به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد مخلوط شود. کف قالب مورد نظرتان را با کره سرد یا ارده چرب کنید، سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید و آن را داخل فر ۱۷۵ درجه که از قبل گرم کردهاید، به زمان ۴۵ دقیقه بگذارید تا بپزد و پف کند. سپس از پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کاملا خنک شود، سپس کیک را از قالب جدا کنید. سپس از این که کیک خنک شد، روی کیک را با شکلات سفید آب شده و پودر پسته تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ به این علت تلاش کنید حداقل نیم ساعت قبل از اغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. این چنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک همانند پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار علتهواگیری و سبک شدن آرد میشود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود.
۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش زیاد مهمی دارد. هنگامی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای حرف های شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تحول دما ندهد. طبق معمولً درجه حرارت و زمان زمان پخت در فرهای گوناگون متفاوت است. به گفتن مثال اگر در دستور حرف های شده دمای ۱۷۵ درجه به زمان ۴۵ دقیقه امکان پذیر در فر شما با این دما و زمان نتیجه مطلوب حاصل نشود و این قضیه به این علت است که در واقع فر شما به آن دمای حرف های شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و امکان پذیر کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد. افرادی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، طبق معمولً قلق فری که از آن منفعت گیری میکنند، دستشان هست. برای مثالً میدانند اگر در دستور حرف های شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که منفعت گیری میکنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل میشود. اگر زیاد با فر کار نکردهاید و دمای فرتان را نمیدانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است.
همان گونه که گفتیم، دمای بیشتر فرها دقیق نیست. منفعت گیری از دماسنج فر زیاد ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید. به این نوشته دقت داشته باشید که طبق معمولً درجه حرارتی که در دستورها حرف های میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی منفعت گیری میکنید و دماسنج فر ندارید، دما را نزدیک به ۱۰ درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. دمایی که حرف های میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دستتان بییاد. با چند بار امتحان کردن فهمید دما و زمان زمان پخت خواهید شد.
۳- تلاش کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ چون در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه زیاد مهم است. اندازهگیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانهها دقیقتر است. زیاد از افراد طریقه صحیح منفعت گیری از پیمانهها را نمیدانند؛ به این علت اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازهگیری کنید، برای اندازهگیری مواد خشک همانند آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد سپس از مدتی حالت فشرده اشکار میکنند. مسئله مهم فرد دیگر که در فرآیند پیمانه زدن باید مراعات کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ گفتن پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازهها دقیق نمیشوند. هنگامی مواد را داخل پیمانه میریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندینبار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با پشتیبانی لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخم مرغ به طور هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس منفعت گیری میکنید، باز کیک بوی تخم مرغ میگیرد. زیاد از افراد فکر میکنند که وانیل و طعم دهندهها بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد. درحالیکه این فکر نادرست است. آنچه بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد، درست هم زدن تخم مرغ است. بعد این مرحله را بادقت انجام دهید.
۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مساعد نمیگیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که هنگامی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. یقیناً همه این موارد نیاز به توانایی دارد. احتمالا بار اول فهمید نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
۶- مسئله مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت بسیاری در بازار حاضر است. هنگامی برای خرید قالب مراجعه میکنید باتوجه به تنوع امکان پذیر در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به دیگر قالبها قیمت مناسبی هم دارد. قالبهای گالوانیزه است که طبق معمولً از همه لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و در مطرحها و شکلهای گوناگون حاضر است.
۷- یک مسئله زیاد مهم که در پخت انواع کیک باید مراعات کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ گفتن باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، همه زحماتتان هدر میرود، چون در این صورت کیک شما پف نمیکند.
۸- درنهایت این که تلاش کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی منفعت گیری کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ گفتن نتیجه مساعد نمیگیرید. به گفتن مثال امکان پذیر همه نکات را مراعات کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این کار میتواند به این علت باشد که از آرد مرغوب منفعت گیری نکردهاید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]