آیا هویج میتواند به درمان دیابت پشتیبانی کند؟_صبح سریع
[ad_1]
به گزارش صبح سریع
پژوهشگران دانمارکی با منفعت گیری از یک مدل موشی دریافتند که ترکیبات فعال زیستی حاضر در هویج امکان پذیر توانایی بدن در تنظیم قند خون را افزایش دهند و بر ترکیب باکتریهای روده تأثیر مثبت بگذارد.
نتایج اولیه اما امیدوارکننده این بازدید در دسامبر ۲۰۲۴ در ژورنال Clinical and Translational Science انتشار شده است.
این پژوهشگران تصمیم داشتند دریابند که چطور مواد مغذی حاضر در سبزیهای نشاستهای همانند هویج علتایجاد اثرات متابولیک خواهد شد. آنها در طی ۱۶ هفته اثرات هویج را با منفعت گیری از موش های مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد مطالعه قرار دادند.
موشها برای پیروی از یک سبک زندگی معمولی و ناسالم با یک رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند و به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد پودر هویج خشکشده با روش انجمادی دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی بدون هویج دریافت کردند. تنها تفاوت بین این دو رژیم غذایی، ترکیب فعال زیستی حاضر در هویج می بود.
این پژوهشگران با منفعت گیری از تست های تحمل گلوکز (قند) دریافتند که در گروه موشهایی که پودر هویج دریافت کردهاند، تنظیم قند خون بهبود یافته است.
به نظر این پژوهشگران ترکیبات فعال زیستی حاضر در هویج توانایی سلولها را برای جذب قند افزایش خواهند داد و در نتیجه به تنظیم قند خون پشتیبانی میکنند.
به حرف های این پژوهشگران، این چنین به نظر میرسد مصرف هویج باکتریهای روده را به سمت اعتدال سالمتری سوق میدهد و به سود موشهای مورد مطالعه مبتلا به دیابت نوع ۲ است.
این پژوهشگران به میکروبیوم روده یعنی میلیاردها میکروارگانیسمی که در روده زندگی میکنند و نقش مهمی در هضم و سلامت دارند، میگویند: مطالعه ما نشان داد که افزودن هویج به رژیم غذایی ترکیب میکروبیوم روده را تحول میدهد.
اما آیا هویج میتواند به انسانهای دچار دیابت هم پشتیبانی کند؟ این پژوهشگران در رابطه تعمیم دادن یافتههای خود به انسانها محتاط می باشند، اما امیدوارند که در آینده بتواند تحقیقاتی انجام بدهند که تأثیر شبیه هویج را در انسان نشان دهد.
اگر ترکیبات حاضر در هویج بتواند نتایج شبیهی را در انسانها تشکیل کند، به طور بالقوه میتواند برای میلیونها نفر در جهان که با دیابت نوع ۲ زندگی میکنند سودمند باشد.
این پژوهشگران خوردن هویج خام یا اندکی پختهشده را پیشنهاد میکنند، چرا که پختوپز بر مقدار مواد تحکیمکننده سلامتی حاضر در هویج تأثیر میگذارد، هرچند به طور کامل آنها را از بین نمیبرد.
دسته بندی مطالب
[ad_2]