هنگامی پلو شما را مسموم میکند_صبح سریع
به گزارش صبح سریع
مسمومیت غذایی ناشی از خوردن برنج پختهشده و مانده در دمای اتاق (Fried Rice Syndrome) به رشد باکتری به نام «باسیلوس سرئوس» مربوط میشود. مسمومیت ناشی از این باکتری میتواند به علت خوردن سبزیهای یا گوشت پختهشده و مانده هم رخ دهد.
با اهمیت ترین نشانهای که در این مسمومیت رخ میدهد، اسهال و استفراغ است و خوشبختانه این نشانگان در زیاد تر موارد مرگبار نیست.
دقت داشته باشید که اگر برنج یا پاستای پختهشده را بیشتر از ۲ ساعت در دمای اتاق رها کنید، باکتری آلودهکننده غذا به طور «اسپور» یا «هاگ» درمیآید که شکل مقاوم آن است و اگر حرارت دادن مجدد به درست انجام نشود، باکتری از بین نمیرود و مجدد رشد میکند.
برای پیشگیری از این مسمومیت به این پیشنهادها عمل کنید:
- پیش و بعد از پختن غذا دستهایتان را بشویید.
- برنج یا پاستای پختهشده را بیشتر از ۲ ساعت در دمای اتاق بیرون از یخچال نگذارید.
- اگر میخواهید بقیه برنج یا پاستای پختهشده را در وعده سپس مصرف کنید، آن را در کمتر از یک ساعت بعد از پخته شدن در یک ظرف دربسته و کیپ در یخچال بگذارید تا به شدت خنک شود. میتوانید تا حداکثر ۲ روز این غذای پختهشده را در یخچال نگهدارید.
- در وعده بعدی مصرف برنج یا پاستای گذاشتهشده در یخچال را مجدد با افزودن اندکی آب و پوشاندن سر ظرف با حرارت متوسط تا بالای اجاق داغ کنید (دمای داخلی غذا باید به ۷۴ درجه سانتیگراد برسد).
- بیشتر از یک بار برنج یا پاستا را مجدد داغ نکنید و باقیمانده غذا را دور بریزید.
دسته بندی مطالب