سلامتی

معجونی برای تحکیم خلق و خو_صبح سریع


به گزارش صبح سریع

این غذای ساده که از ترکیب دوغ (ماست رقیق‌شده با آب)، خیار تازه، سبزیجات معطر همچون نعناع، شوید، ترخون، مرزه و گاه ریحان، به همراه مغز گردو، کشمش و نان خشک تهیه می‌شود، نه تنها عطش را به خوبی فرو می‌نشاند بلکه سرشار از مزایا بی‌شمار برای سلامتی است.

آبدوغ یکی از غذاهای سنتی ایران می‌باشد که در تابستان طرفداران خاص خود را دارد و گلوی آدم را تازه می‌کند. این چنین رفع کننده عطش است. زیاد تر آن را به گفتن ناهار یا عصرانه منفعت گیری می‌کنند. مواد مهم آن ماست، آب و خیار است و بنا به سلیقه سبزی، کشمش، خامه، گل محمدی، نعناع خشک و.. هم به آن اضافه می‌کنند. اگر تزئین آن قشنگ باشد حتی برای پذیرایی از مهمان نیز مناسب است.

اگر در تهیه آب دوغ خیار از همه گروه‌های مواد غذایی منفعت گیری شود، می‌توان به یقین رسید که این غذا سالم‌ترین و مناسب‌ترین غذای فصل گرما به شمار می‌آید.

آبرسانی مؤثر و فراهم الکترولیت‌های الزامی

آب دوغ خیار با داشتن محتوای بالای آب و الکترولیت‌ها، به فراهم آب از دست‌رفته بدن در تاثییر تعریق پشتیبانی می‌کند و مانع از ابراز علائم کم‌آبی نظیر سرگیجه، ضعف و افت تمرکز می‌شود. وجود سدیم، پتاسیم و کلسیم در ترکیب آن، اعتدال الکترولیتی بدن را نگه داری می‌کند و از گرمازدگی پیشگیری می‌کند.

منفعت گیری از گردو نیز زیاد پیشنهاد می‌شود، چون پتاسیم، فسفر و اسیدفولیک از شاخص ترین مواد مغذی آن به حساب می اید. این مغز پرچرب، کلسترول بد خون را افت داده و به علت غنی بودن از ویتامین‌ها تبدیل از بین بردن سستی و خستگی می‌شود.

در کل مخلفات گوناگونی که در این غذا به کار رفته، آن را به غذایی کامل تبدیل کرده و از همه مهم‌تر آن که در قیاس با غذاهای دیگر نیاز به طبخ نداشته و عوارض ناشی از حرارت پخت را به همراه ندارد.

بهبود سلامت دستگاه گوارش

وجود باکتری‌های پروبیوتیک در دوغ جهت بهبود کارکرد دستگاه گوارش شده و سلامت روده‌ها را تحکیم می‌کند، در حالی که فیبر حاضر در خیار نیز به حرکات منظم روده و از بین بردن یبوست پشتیبانی می‌نماید. این ترکیب، یک راهکار طبیعی برای بهبود هضم و جذب مواد مغذی به حساب می اید.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

مصرف مقادیر زیاد سبزیجات در این غذا می‌تواند فیبر، ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را فراهم کند و نعنا و ریحان حاضر در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده بوده و عوارض گوارشی ندارد، تربچه آن سرشار از ویتامینC و ید می‌باشد و به علت وجود گوگرد خاصیت ضدعفونی کننده دارد.

افت دمای بدن و تشکیل حس خنکی

به علت طبع خنک و سبک خود، آب دوغ خیار دمای داخلی بدن را افت داده و حس اسایش و شادابی تشکیل می‌کند، که این ویژگی در روزهای گرم تابستان زیاد دلپذیر و سودمند است. مصرف این غذا به اختصاصی در زمان اوج گرما می‌تواند از ابراز گرمازدگی و خستگی مفرط جلوگیری کند.

منبعی غنی از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها

سبزی‌های معطر و خیار حاضر در این غذا سرشار از ویتامین C، ویتامین K و آنتی‌اکسیدان‌ها می باشند که با تحکیم سیستم ایمنی بدن، آن را در برابر استرس و بیماری‌ها مقاوم‌تر می‌سازند. این چنین این ترکیبات به جوان‌سازی پوست و پیشگیری از پیری زودرس پشتیبانی می‌کنند.

پشتیبانی به کنترل وزن و بهبود خلق‌وخو

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم آب دوغ خیار، خاصیت سیرکنندگی آن در عین کم‌کالری بودن است؛ این غذا می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که به جستوجو کنترل یا افت وزن می باشند، چرا که با تشکیل حس سیری طویل‌زمان از پرخوری جلوگیری می‌کند. این چنین مصرف این غذا به بهبود خلق‌وخو و افت اضطراب نیز پشتیبانی می‌کند، چون غذای سبک و خنک تأثیری مثبت بر اسایش روانی دارد.

نکات مهم در مصرف آب دوغ خیار

برای منفعت‌مندی بهتر از خواص این غذای سنتی، پیشنهاد می‌شود از دوغ کم‌نمک یا بدون نمک منفعت گیری کنید. در صورت تمایل به افزایش قیمت غذایی، می‌توان مغزیجاتی همانند گردو و کشمش را به آن افزود. این چنین مصرف آن به گفتن یک وعده غذایی کامل یا بین‌وعده سالم در برنامه غذایی تابستانی زیاد سودمند خواهد می بود.

با دقت به همه این مزایا، آب دوغ خیار نه تنها یک توانایی‌ی دلپذیر از طعم و خنکی به ارمغان می‌آورد، بلکه گامی مؤثر در جهت نگه داری سلامت و اعتدال بدن در فصل تابستان محسوب می‌شود. این نوشیدنی-غذای سنتی ایرانی می‌تواند هم عطش را رفع کند، هم به شادابی و طراوت جسم و روان پشتیبانی نماید و هم یک گزینه‌ی سالم و مغذی برای روزهای داغ سال باشد.

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری