هیچ زمان سپس از خوردن غذا این نوشیدنی را نخورید_صبح سریع
[ad_1]
به گزارش صبح سریع
حسن اکبری درمورد سلامت معده و تأثیر برخی عادات روزمره بر کارکرد دستگاه گوارش، اظهار داشت: دستگاه گوارش سه ماموریت مهم دارد که شامل هضم، جذب و دفع است؛ اما برخی رفتارهای ساده، همانند نوشیدن آب یخ بلافاصله بعد از غذا، میتوانند این روال را مختل کنند.
این متخصص طب ایرانی، با گفتن این که مصرف آب یخ بعد از غذا علتکاهش دمای معده و رقیق شدن اسید آن میشود، افزود: این اتفاق نه تنها فرآیند هضم را کند میکند، بلکه جهت باقی ماندن طویلتر غذا در معده میشود.
وی پافشاری کرد: دمای مناسب برای فعالیت آنزیمها و هضم مواد غذایی نزدیک به ۳۷ درجه سانتیگراد است و سرد شدن معده این اعتدال را به هم میزند. این چنین، آب سرد میتواند کارکرد میکروبهای سودمند دستگاه گوارش را مختل کرده و به جای پشتیبانی به هضم، علتتولید گاز شود.
اکبری با اشاره به نقش گیاهان دارویی در بهبود کارکرد گوارشی او گفت: نعناع، به حرف های او، معده را گرم میکند و به هضم غذا پشتیبانی مینماید، اما خاصیت قابض بودن آن امکان پذیر در برخی افراد علتیبوست شود. برای افرادی که دچار یبوست می باشند، ترکیب چای نعناع با نعنای وحشی و پونه پیشنهاد میشود تا اثرات منفی آن افت یابد.
وی این چنین درمورد خاکشیر او گفت: دمنوش آن برای از بین بردن یبوست سودمند است و به اعتدال مزاج پشتیبانی میکند، در حالی که شربت خاکشیر یخزده میتواند در درمان اسهال مؤثر باشد. برای افرادی با طبع سرد، از سبزیجات گرم همانند هویج، کرفس، کدو حلوایی و سبزی خوردن منفعت گیری کنند. این چنین، مصرف شیر و دوغ شتر به جای شیر معمولی برای این افراد و بهاختصاصی کودکان مناسبتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به تعریف یبوست پرداخت و او گفت: این مشکل وقتی رخ میدهد که مواد دفعی در روده بزرگ سفت شده و دفع آنها با سختی و درد همراه باشد. از جمله دلایل ابراز یبوست میتوان به رژیم غذایی نامناسب، اختلالات هورمونی، مصرف برخی داروها و ویژگیهای آناتومیکی بدن اشاره کرد.
دسته بندی مطالب
[ad_2]