سپس از صبحانه مسواک بزنیم یا نه؟_صبح سریع
[ad_1]
به گزارش صبح سریع
احتمالا شما هم جزء افرادی باشید که مسواکزدن برایتان زیاد مهم باشد. به این علت برای داشتن اطلاعات در این عرصه امکان پذیر در سایتهای گوناگون درمورد این نوشته مطالب بسیاری هم بخوانید یا حتی پیشنهادهایی نیز میشود، اما آیا همه این مطالب ریشه علمی دارند؟ یا مورد تایید اساتید این حوزه می باشند؟ احتمالا تعداد بسیاری از این پیشنهادها مضراتی هم به همراه داشته باشد. به این علت بهترین مرجع برای آگاهی از آن، پزشک و متخصص این حوزه است. در این رابطه با خانم دکتر فاطمه طباطبایی اشکذری، دندانپزشک به او مباحثه نشستیم که در ادامه نخستین قسمت از آن را میخوانید:
در چه زمانهایی نباید مسواک بزنیم؟
برای این که به این سئوال جواب بدهم ابتدا باید فلسفه مسواک زدن را بدانید، اینکه چرا باید مسواک بزنیم یا چرا نباید بزنیم. باید بدانید که مینای دندان، شبکهای از الیاف پروتئینی است که روی این الیاف املاح رسوب کردهاند. اگر در هر شرایطی در محیط اسیدی این املاح برداشته شود، ولی تا این مدت این شبکه برجای باشد اگر مجدد PH آن برگردد و قلیایی شود، مجدد املاح جایی برای نشستن روی این الیاف را دارند، اما اگر به هر علتی در محیط اسیدی املاح برداشته شود و شما بیایید با هر وسیلهای این شبکه را بردارید دیگر املاح جایی برای بازنشستن ندارند، گویی شما یک لایهای را از روی مینای دندانتان برداشتهاید.
او گفت: قضیه به یک عکس العمل شیمیایی میرسد، برای مثال اگر شما چیزی بخوردید که اسید تشکیل کند، PH دهان را پایین میآورد. چون املاح در بزاق دهان روی این شبکه پروتئینی حل شدهاند، شما نباید مسواک بزنید بلکه باید صبر کنید تا مجدد PH دهان به طرف قلیایی برود تا که آن شبکه پروتئینی برای نشستن املاح روی آن باشد، در واقع به خانهشان برگردند و تخریب نکرده باشیم.
این که سپس از صبحانه نباید مسواک زد، این به مواد مورد منفعت گیری در صبحانه بستگی دارد. این که چه بخورید؟ یک چیز شیرین که سریع اسیدی نمیشود بلکه برای اسیدی شدن باید باکتریهای دهان، آن را تخمیر کنند، همانند انگوری که میخواهد سرکه شود تخمیر میشود، اسید این املاح را حل میکند سپس آن زمان میگوییم که شما نباید مسواک بزنید بعد بستگی به نوع صبحانه تان دارد. اگر یک آب میوه شیرین میخورید چرا میگوییم آب میوه؟ چون میوهها دارای اسید ضعیف می باشند و در آب میوههای گازدار به گمان زیاد مقداری اسید سیتریک باشد. همه میوهها اسید ضعیف دارند آن لحظه دهان اسیدی است چون اسید مستقیم داخل دهان شده است. به این علت تا ۳۰تا ۴۰ دقیقه سپس نباید مسواک بزنید.
استفراغ کردن، ریفلاکس معده، نوشیدن نوشابه یا حتی تنفس هوای اسیدی نیز علتاسیدی شدن دهان میشود، اینجا نباید مسواک بزنید! به این علت هر جا که اسید داشته باشیم نباید بلافاصله سپس از آن مسواک زد. افرادی که ریفلاکس معده دارند پوسیدگی دندان هم در بین آنها زیاد است.
آیا سپس از نوشیدن قهوه میتوان مسواک زد؟
از آنجایی که معیار اسیدی یا قلیایی بودن PH بین ۰ و ۱۴ است و با دقت به این که PH زیر ۷ نشان دهنده اسیدی بودن آن محیط است و این نوشته که PH قهوه نزدیک به ۵ است به این علت اسیدی است اما مقدار اسیدی بودن آن زیاد بالا نیست. به این علت سپس از نوشیدن آن جهت احتیاط، مسواک نزنید ولی برای مواد رنگی که تشکیل میکند بهتر است دهان شسته شود تا آن رنگاش برود.
دسته بندی مطالب
[ad_2]