تکنولوژی

دم کردن چای، فلزات سمی داخل آب را افت می‌دهد_صبح سریع

[ad_1]
به گزارش صبح سریع

پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا می‌گویند دم کردن چای می‌تواند به‌طور طبیعی مقدار فلزات سنگین همانند سرب و کادمیوم را در این نوشیدنی افت دهد. به حرف های آنها یون‌های این فلزات به سطح برگ‌های چای می‌چسبند و همراه با تفاله از نوشیدنی خارج خواهد شد.

وینایاک دراوید، نویسنده‌ی ارشد این پژوهش می‌گوید: «ما نظر نمی‌کنیم که مردم از برگ چای به‌گفتن فیلتر آب منفعت گیری کنند.»

او درادامه توضیح می‌دهد که مقصد این تحقیق، اندازه‌گیری مقدار جذب فلزات سنگین توسط چای بوده و این پژوهش مشخص می کند که نوشیدن چای امکان پذیر بدون آنکه فهمید باشیم به افت تماس با فلزات سنگین داخل آب پشتیبانی کند.

بنجامین شیندل، یکی دیگر از نویسندگان این پژوهش، می‌گوید: «ببرگ‌های چای ویژگی منحصربه‌فردی ندارند که آن‌ها را از دیگر مواد جذب‌کننده‌ی فلزات نزدیک کند. اما چیزی که اهمیت دارد، این است که چای پرمصرف‌ترین نوشیدنی جهان است.»

او می‌افزاید: «مواد مختلفی می‌توانند این چنین اثری داشته باشند اما منفعت گیری از آن‌ها عملی نیست. در حالی که مردم بدون هیچ زحمتی، تنها با دم کردن چای، می‌توانند تا حدی فلزات سنگین را از آب حذف کنند.»

قیاس‌ی انواع چای و کیسه‌های چای

برای بازدید این نوشته، پژوهشگران آزمایش‌هایی روی انواع گوناگون چای از جمله چای سیاه، سبز، اولانگ، سفید، بابونه و رویبوس انجام دادند. این چنین تفاوت بین جنس کیسه چای‌های کیسه‌ای نیز مورد بازدید قرار گرفت.

محققان ابتدا محلول‌هایی با مقادیر مشخصی از فلزات سنگین از جمله سرب، کروم، مس، روی و کادمیوم تهیه کردند و آن‌ها را تا نزدیکی نقطه‌ی جوش گرم کردند. سپس برگ‌های چای را در این محلول‌ها قرار دادند و در فواصل وقتی گوناگون مقدار فلزات باقی‌مانده در آب را اندازه‌گیری کردند.

کیسه‌های سلولزی بهتر عمل می‌کنند

بعد از آزمایش‌های گوناگون، پژوهشگران دریافتند که جنس کیسه‌ چای کیسه‌ای در جذب این فلزات اهمیت بسیاری دارد. کیسه‌های پنبه‌ای و نایلونی تقریبا هیچ اثری در جذب فلزات نداشتند اما کیسه‌های سلولزی کارکرد زیاد بهتری نشان دادند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

شیندل توضیح می‌دهد که سلولز که از چوب به دست می‌آید، سطح بیشتری برای جذب یون‌های فلزی دارد. در حالی که کیسه‌های نایلونی نه‌تنها فلزات را جذب نمی‌کنند، بلکه می‌توانند میکروپلاستیک‌ها را نیز داخل آب کنند. او می‌افزاید: «زیاد تر چای‌های کیسه‌ای امروزه از مواد طبیعی همانند سلولز ساخته خواهد شد که امکان پذیر ذرات ریز سلولزی را در آب آزاد کنند اما این فیبر طبیعی است و بدن ما می‌تواند آن را دفع کند.»

هرچه چای زیاد تر دم بکشد، فلزات بیشتری حذف خواهد شد

یکی از یافته‌های مهم پژوهش این می بود که زمان زمان دم کشیدن چای تاثییر بسیاری در مقدار جذب فلزات دارد. برگ‌های چای سیاه معمولی، مخصوصا وقتی که خردتر باشند فلزات بیشتری را جذب می‌کنند. این چنین هرچه چای برای زمان طویل‌تری دم بکشد توانایی آن در حذف فلزات سنگین افزایش می‌یابد.

شیندل می‌گوید: «افرادی که چای را فقط چند ثانیه دم می‌کنند، نباید انتظار حذف قابل‌توجهی از فلزات را داشته باشند. اما دم کردن چای برای زمان طویل‌تر می‌تواند قسمت عمده‌ای از فلزات را جذب کند.»

چای چه مقدار از فلزات سنگین را حذف می‌کند؟

بر پایه این تحقیق یک لیوان چای معمولی که با یک عدد چای کیسه‌ای و یک لیوان آب درست شود و نزدیک به ۳ تا ۵ دقیقه دم بکشد، می‌تواند نزدیک به ۱۵ درصد سرب حاضر در آب را افت دهد. اگر چای زیاد تر از ۵ دقیقه دم بکشد، این مقدار افزایش می‌یابد. در مناطقی که آب آشامیدنی کیفیت بالایی دارد، دور از انتظار است که غلظت فلزات سنگین زیاد زیاد باشد. اما در صورت ابراز بحران آبی، چای نمی‌تواند به‌گفتن راه‌حل مهم در نظر گرفته شود. با این حال، پژوهشگران می‌گویند که این یافته‌ها می‌تواند به مطالعات بهداشتی پشتیبانی کند.

شیندل می‌گوید: «اگر مردم روزانه یک فنجان چای اضافی بنوشند، امکان پذیر در طول زمان ناظر افت بیماری‌هایی باشیم که با تماس با فلزات سنگین مرتبط می باشند. احتمالا همین قضیه یکی از دلایلی باشد که در برخی کشورهایی که چای بیشتری مصرف می‌کنند، نرخ بیماری‌های قلبی و سکته کمتر از دیگر کشورهاست.»

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری

[ad_2]