به این ۵ علت غذا را بیرون از یخچال نگه ندارید_صبح سریع
[ad_1]
به گزارش صبح سریع
زیاد از افراد، غذای تازه پختهشده را ساعتها بیرون از یخچال نگه میدارند و دلایلشان هم این است که “تا الان که اتفاق بدی برایمان نیفتاده است.” اما نوشته این است که به قول قدیمیها اتفاق یک بار میافتد و امکان پذیر در بدترین وجه ممکن هم بیفتد.
حقیقت این است که نگهداری غذا بیرون از یخچال به زمان طویل میتواند خطرات جدی برای سلامت داشته باشد. این کار به خصوص در رابطه غذاهایی که حاوی مواد فاسدشدنی می باشند، زیاد خطرناک است. همانند گوشت، مرغ، ماهی، تخممرغ، غذاهای حاوی تخممرغ، لبنیات و حتی برنج پختهشده که زیادها آن را بیخطر میدانند. در ساعتهایی که غذا بیرون از یخچال میماند، به باکتریهای زیان اور این زمان را میدهد که به شدت در آن رشد کنند و تنها طی چند ساعت، گمان مسمومیت غذا را بالا ببرند.
باکتری هایی که ۲ ساعته خطرآفرین خواهد شد
اگر دقیق بدانید که چه فعل و انفعالاتی در غذایی که بیرون از یخچال مانده، رخ میدهد، هیچ زمان غذاها را بیرون از یخچال رها نمیکنید یا به آن غذا لب نمیزنید.
غذاهایی که در دمای بین ۴ تا ۶۰ درجه سانتیگراد (دمای اتاق) نگهداری خواهد شد، در معرض رشد سریع باکتریهای زیان اور همانند سالمونلا و … قرار میگیرند. این باکتریها میتوانند در عرض ۲ ساعت به سطح خطرناکی برسند و علتمسمومیت غذایی شوند.
برخی از باکتریها سمهایی تشکیل میکنند که حتی با گرم کردن مجدد غذا هم از بین نمیروال. چون این سموم مقاوم به حرارت می باشند و میتوانند علتتهوع، استفراغ و اسهال شدید شوند و حتی خطر مرگ را در پی دارند.
یک نوشته مهم این است که چربیهای حاضر در غذا در دمای خانه/آشپرخانه میتوانند اکسید شوند و علتایجاد طعم و بوی نامطبوع شوند. این چنین مواد مغذی غذاها همانند ویتامینها امکان پذیر از بین بروند. درضمن در غذای مرطوب و گرم، کپکها میتوانند به شدت رشد کنند و سموم خطرناکی تشکیل کنند که برای سلامت زیان اور است.
غذاهای حاوی پروتئین همانند گوشت، مرغ، ماهی، تخممرغ، لبنیات و غذاهای با رطوبت بالا همانند برنج پخته و خورشها و حتی غذایی همانند ماکارونی زیاد مستعد فاسد شدن می باشند و اگر بیرون از یخچال بمانند، زیاد خطرناکترند.
کودکان، سالمندان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف، زیاد تر در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار دارند و امکان پذیر عوارض شدیدتری را توانایی کنند.
راههای درستِ نگهداری غذا
درست است که غذای تازهپختهشده کاملا تازه است اما تازگی آن چیزی از فسادپذیر بونش کم نمیکند. به این علت بهتر است راههای نگهداری درست آنها را بدانیم و مراعات کنیم. برای مثال غذای تازه پختهشده را فقط تا ۲ ساعت میتوانید بیرون از یخچال نگه دارید. سپس از آن حتما باید آن را در یخچال بگذارید. اگر غذا داغ است و نمیخواهید با حرارت بالا در یخچال بگذارید، میتوانید آن را در چند ظرف کوچک بریزید تا سریع تر خنک شود.
غذا را در ظرفهای دردار و تمیز نگهداری کنید تا از آلودگی آنها جلوگیری شود.غذا را قبل از مصرف به خوبی گرم کنید تا باکتریهای احتمالی حاضر در آن از بین بروند. حتی اگر غذا داخل یخچال نگهداری شود، بهتر است ۳ تا ۴ روزه مصرف شود. برای غذاهای حساستر و فسادپذیرتر همانند گوشت و مرغ این زمان باید مختصرتر باشد.
بعد چرا ما مریض نمیشویم؟
زیادها میگویند ما همیشه غذای تازه پختهشده را ساعتها بیرون از یخچال نگه میداریم اما تا الان عارضه و خطری ما را تهدید نکرده است. به این افراد باید گفت که این نوشته لزوماً به این معنی نیست که این کار بیخطر است. نوشته این است که برخی از افراد سیستم ایمنی نیرومندتری دارند و امکان پذیر در روبه رو با مقدار مقداری باکتری یا سموم، علائم شدیدی نشان ندهند. این علتمیشود که آنها فکر کنند مشکلی در بیرون نگه داشتن غذا از یخچال وجود ندارد. علاوه بر این، امکان پذیر شما همان روز دچار بیماری نشوید، اما این عادت میتواند در طویل مدت خطرناک و صدمهزا باشد.
درضمن برای این که فرد دچار مسمومیت غذایی شود، باید مقدار مشخصی از باکتری یا سموم داخل بدنش شود. اگر تعداد باکتریها یا مقدار سموم در غذا کم باشد، امکان پذیر فرد بیمار نشود. اما این نوشته قابل پیشبینی نیست و هر بار که غذا بیرون از یخچال میماند، خطر افزایش اشکار میکند.
مسئله دیگر در این ربط این است که اگر غذا در میانه پخت به خوبی حرارت دیده باشد و مواد اولیه آن تازه و سالم باشند، گمان آلودگی اولیه با باکتریهای زیان اور کمتر است. در این حالت حتی اگر غذا چند ساعت بیرون از یخچال بماند، امکان پذیر تعداد باکتریها به حدی نرسد که علتمسمومیت غذایی شود. اما این نوشته همیشه قابل پیشبینی نیست.
شرایط محیطی هم زیاد اهمیت دارد؛ اگر هوا خنک باشد، رشد باکتریها کندتر میشود و غذا دیرتر فاسد میشود. اما در هوای گرم و مرطوب – برای مثالً تابستان – باکتریها به شدت تکثیر خواهد شد و خطر مسمومیت غذایی افزایش اشکار میکند.
به این علت حتی اگر ساعتها غذایتان را بیرون از یخچال نگه میدارید و تا الان دچار مسمومیت و هر عارضه فرد دیگر نشدهاید، به معنی ایمن بودنِ این کار نیست. یادتان باشد اتفاق یک بار میافتد. به خصوص اگر کودک در خانه دارید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]