چرا چاقی از لذت غذا خوردن میکاهد؟_صبح سریع
[ad_1]
به گزارش صبح سریع
لذت غذا خوردن یکی از با اهمیت ترین مسائل زندگی روزمره ماست؛ نعمتی که احتمالا با چاقی و اضافه وزن لذت آن کمتر میشود و برخیها که دچار افزایش وزن و چاقیاند، از این لذت منفعتمند نمیشوند. این بار دانشمندان در پژوهش جدیدی به نتایجی تازه درمورد این نوشته و افت لذت غذا خوردن رسیدهاند. بر پایه تحقیقات، رژیمهای غذایی پرچرب در طویل مدت ترشح دوپامین را در مغز افت خواهند داد.
افزایش وزن و مصرف غذاهای پرچرب با افت لذت از غذا رابطه مستقیمی دارند
به نقل از منبعی موثق، پژوهش تازه دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا از رازهای جدیدی درمورد رژیمهای غذایی پرکالری پرده برداشته است. بر پایه این تحقیقات، افرادی که دچار اضافه وزن می باشند، نسبت به افراد عادی کمتر از غذا لذت میبرندو این قضیه امکان پذیر مکانیزمی زیستی باشد. یکی از با اهمیت ترین دلایل این اتفاق افت نوروتونسین در مغز است؛ نوعی پیتید که با شبکه دوپامین و مقدار ترشح این ماده ربط دارد.
احتمالا برایتان دلنشین باشد که در این شرایط، مغز افرادی که اضافه وزن دارند، خودکار داخل عمل میشود تا از افزایش هرچه زیاد تر وزن جلوگیری کند. یقیناً این مکانیسم زیاد تر برای مصرف غذاهای ناسالم و فرآوریشده صدق میکند؛ به این علت این افراد ترجیح خواهند داد غذاهای پرچرب و پرکالری مصرف نکنند. باوجود افت لذت و بیمیلی به مصرف این غذاها، انگارً این قضیه جهت پیشرفت چاقی در این افراد میشود.
یکی از راههای مقابله با افت لذت غذا خوردن کنترل سطح نوروتنسین است. دانشمندان روی موشهای آزمایشگاهی نیز تحقیق کردهاند و به نتایج جالبی هم دست یافتند؛ موشهای عادی با اشتیاق بیشتری غذا میخورند و الگوی منظمی در مصرف غذا دارند اما موشهای چاق متفاوتاند. این موشها فقطً از بخشی از غذا لذت میبردند و بقیه غذا را از سر عادت و بدون اشتیاق میخورند.
مهمترین نتیجه این تحقیق مفهوم اعتدال در رژیم غذایی است؛ اگر افرادی که اضافه وزن دارند، فقطً بهجای بیمیلی به غذاهای پرچرب، در مصرف آنها اعتدال داشته باشند، میتوانند وزنشان را افت دهند. با مراعات اعتدال میتوان از مصرف غذاهای گوناگون لذت بیشتری برد و از چاقی زیاد تر هم جلوگیری کرد.
دسته بندی مطالب
[ad_2]