سلامتی

تاثییر تغذیه مناسب در افت صدمه های ناشی از آلودگی هوا_صبح سریع

[ad_1]
به گزارش صبح سریع

وی با اشاره به عوارض نامطلوب آلاینده‌های حاضر در هوا بر سلول‌های بدن، او گفت: در حالت عادی سیستم دفاعی بدن توسط اندام‌های دفعی نظیر کلیه، روده، ریه و پوست با پشتیبانی برخی مواد مغذی سلول‌ها را از صدمه‌های بیرونی محافظت می‌کند.

به حرف های رضایی، با افزایش مقدار آلاینده‌ها، بدن نمی‌تواند با این اثرات مبارزه کند و ساختمان و کارکرد سلول‌های بدن توسط رادیکال‌های آزاد تخریب می‌شود.

منبع های آنتی اکسیدانی چیست؟

رضایی، مصرف زیاد تر آنتی اکسیدان‌ها را علتجلوگیری از صدمه رادیکال‌های آزاد و تخریب سلول‌های حیاتی بدن برشمرد و از منبع های غذایی آنتی اکسیدانی به ویتامین‌های C , E، کاروتنوئیدها، سلنیوم و پلی‌فنول‌ها اشاره کرد و کارکرد هر یک از آنها را تشریح کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش مهم آنتی‌اکسیدانی ویتامین E، روغن‌ها را غنی‌ترین منبع این ویتامین برشمرد که با حرارت ملایم پختن از بین نمی‌رود اما سرخ کردن علتتخریب آن می‌شود.

در طبخ و فرآوری غذاها از روغن‌های گیاهی منفعت گیری شود

وی با اشاره به روغن‌های گیاهی نظیر کلزا، سویا، آفتابگردان و جوانه گندم به گفتن منبع غنی این ویتامین پیشنهاد کرد: در طبخ و فرآوری غذاها حتما از انواع روغن‌های خوراکی گیاهی منفعت گیری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: گرچه روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها به گفتن منبع های خوب این ویتامین به شمار می‌آیند اما نباید بیشتر از نیاز مصرف شوند؛ چون تبدیل اضافه وزن یا چاقی خواهد شد.

رضایی، سبزی‌ها و میوه‌های تازه را منبع غنی غذایی ویتامین C برشمرد و افزود: این ویتامین به علت وجود آنتی‌اکسیدان علتافزایش مقاومت بدن نسبت به عفونت‌ها و افزایش جذب آهن و اسید فولیک در بدن می‌شود و نسبت به حرارت، نور و محیط قلیایی زیاد حساس است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

به حرف های وی، با اهمیت ترین منبع های ویتامین C شامل مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی شکل سبز (سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی، کدو حلوایی و سیب زمینی است و برای نگه داری ویتامین‌های حاضر باید میوه‌ها و سبزی‌ها تا حد امکان به طور خام و تازه مصرف شوند.

در آلودگی هوا روزانه حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه مصرف کنید

این دکترای تخصصی علوم تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اصرار کرد: افراد در برنامه غذایی روزانه خود به اختصاصی در شرایط آلودگی هوا حتما از سبزی‌ها و میوه‌های فصل منفعت گیری کرده و روزانه سه تا پنج واحد از گروه سبزی‌ها و دو تا چهار واحد از گروه میوه‌ها را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

به حرف های رضایی، هر واحد میوه معادل یک عدد میوه متوسط یا نصف لیوان آب میوه تازه یا یک چهارم میوه خشک است. این چنین هر واحد سبزی معادل یک لیوان سبزی خام برگی (سبزی خوردن یا کاهو) یا نصف لیوان سبزی پخته یا خردشده، یا یک عدد گوجه فرنگی یا پیاز متوسط است.

وی بتاکاروتن را یکی از کاروتنوئیدهای مهم و پیش ساز ویتامین A برشمرد و سبزی‌ها و میوه‌های رنگی سبز، زرد و نارنجی همانند هویج، کدو حلوایی، کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی، انواع کلم، هلو و زردآلو، موز را از منبع های خوب بتاکاروتن ذکر کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش مهم ویتامین A بر سلامت بینایی و پوست خاطرنشان کرد: با دقت به نقش مهم ویتامین A در تحکیم سیستم ایمنی در شرایط آلودگی هوا باید در برنامه غذایی خانواده‌ها انواع سبزی‌و میوه‌های رنگی گنجانده شود.

سیب درختی دفع سرب را از بدن تسهیل می‌کند

رضایی سیب درختی را منبع غنی پکتین گفت که از دسته فیبرهای محلول در آب و علتتسهیل دفع سرب از بدن است.

به حرف های وی، از دیگر منبع های پکتین می‌توان به مرکبات همانند پرتقال، نارنگی، لیمو و گریپ فروت، توت فرنگی، هویج و غلات سبوس‌دار اشاره کرد که مصرف روزانه میوه‌های حاوی پکتین برای افت خطرات آلودگی هوا زیاد مهم است و پیشنهاد می‌شود حداقل یک سیب در طول روز مصرف شود.

این دکتری تخصصی علوم تغذیه دریافت سلنیم را برای بهبود کارکرد آنزیم‌هایی که بتواند با شرایط بد محیطی و صدمه‌رسان به سلول‌های بدن مقابله کند، الزامی دانست و ماهی، گوشت قرمز کم چرب، غلات کامل، حبوبات، تخم مرغ، مرغ، سیر، زردچوبه و قارچ را حاوی این ماده ذکر کرد.

رییس اداره تغذیه بیمارستان دکترمسیح دانشوری، ریزمغذی روی را از مواد موثر در تحکیم سیستم ایمنی بدن برشمرد و او گفت: انواع گوشت، غلات و حبوبات خیسانده شده و ترجیحا جوانه زده به خصوص غلات سبوس‌دار از منبع های سرشار از روی می باشند.

وی مصرف انواع فراورده‌های دریایی، نخود سبز، عدس و جوانه گندم را پیشنهاد کرد که از منبع های خوب ریزمغذی روی می باشند.

بنابر اظهار وزارت بهداشت، رضایی با گفتن این نوشته که منیزیم در هوای آلوده جهت افت جذب فلزات سنگین همانند کادمیوم و افزایش دفع سرب می‌شود، او گفت: انواع سبزی‌های با رنگ سبز تیره (کلروفیل دار) غنی از این ماده مغذی می باشند.

این متخصص تغذیه از دیگر منبع های غذایی منیزیم به لبنیات کم چرب، انجیر، لیمو، گریپ فروت، ذرت زرد، بادام، گردو، پسته، مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شکل همانند کلم، اسفناج، جعفری، کاهو، برگ چغندر، غلات سبوس دار و حبوبات همانند لوبیا و سویا اشاره کرد.

تاثییر مواد مغذی حاوی آهن و ید در افت تنگی نفس

رضائی مصرف ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ و پروتئین، روی، منیزیم، سلنیوم، آهن و ید را در افت تنگی نفس و اثرات زیانبار ترکیبات التهاب‌آور سودمند دانست.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصرار کرد: سرخ کردن ماهی با شعله ملایم باشد و ترجیحا ماهی به طور بخارپز، آب‌پز و یا تنوری طبخ شود. افزودن انواع چاشنی‌ها (آب لیمو و آب نارنج) به ماهی بخارپز، تنوری و یا آب‌پز جهت بهبود طعم و مزه آن می‌شود.

به حرف های وی، چای سبز با داشتن مقدار قابل دقت آنتی‌اکسیدان تاثییر بسیاری بر سیستم ایمنی دارد و علتتقویت سیستم ایمنی بدن در روبه رو بیماری‌های گوناگون به اختصاصی بیماری‌های فصلی همانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت‌های فصل پاییز و الودگی‌ها می‌شود.

رضایی افزود: نوشیدن چای سبز علتآرامش و از بین بردن التهاب و حساسیت دستگاه تنفس می‌شود؛ ولی باید دقت داشت که مصرف بیشتر از حد آن می‌تواند زیان اور باشد. مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر و مواد لبنی کم چرب پیشنهاد دیگر این متخصص تغذیه می بود که می‌تواند علتکاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا بر بدن و دستگاه گوارش شود.

پیشنهاد‌های مهم تغذیه‌ای برای افت عوارض آلودگی هوا

وی، برای داشتن برنامه غذایی مناسب که زیان‌های آلودگی هوا را به حداقل رساند، پیشنهاد کرد که سبزی و میوه تازه حاضر فصل در طی روز مصرف شود. سبزی‌ها را زیاد تر به طور تازه و خام مصرف کنید، چون ویتامین‌های آن به خصوص ویتامین C زیاد تر نگه داری می‌شود. روزانه از شیر و مواد لبنی کم چرب همانند ماست و پنیر کم چرب به مقدارکافی مصرف کنید. حداقل ۳-۲ وعده در هفته ماهی مصرف کنید. از مصرف تنقلات کم قیمت همانند چیپس و پفک و نوشابه‌های گازدار پرهیز شود چون علتاختلال جذب عناصر سودمند در بدن خواهد شد و می‌توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دوچندان کنند. از مصرف غذاهای کارخانه‌ای و فراوری شده نظیر سوسیس، کالباس و کنسروها به علت داشتن مواد شیمیایی افزودنی و نگهدارنده در شرایط آلودگی هوا پرهیز شود و مصرف مواد غذایی تازه و غیرصنعتی برای نگه داری سلامتی افراد در روبه رو با آلاینده‌های هوا افزایش یابد.

او اصرار کرد: آب و مایعات بدن در روز برای نگه داری سلامت اندام‌های دفعی و تسهیل دفع سموم و مواد دفعی به مقدار کافی مصرف شود. بهتر است، از شیر و لبنیات کم چرب و انواع میوه و سبزی‌های فصل سرما نظیر انار، خرمالو، به، نارنگی، پرتقال، کیوی، شلغم، سیر و پیاز و انواع کلم، چغندر پخته و خام در انواع آش، سوپ و خورش و یقیناً آب و چای کم رنگ نیز زیاد تر منفعت گیری شود. به طور کلی افزایش مصرف روزانه منبع های غذایی همانند آب و مایعات، فیبرها، برخی ویتامین‌ها، املاح و مواد آنتی‌اکسیدان در افت اثرات آلودگی هوا بر بدن نقش بسزایی دارد.

رضایی او گفت: تهیه یک بسته غذایی به گفتن بین وعده سالم برای کودکان مهد کودک‌ها، پیش دبستانی و سنین مدرسه شامل یک عدد میوه ترجیحا سیب یا مرکبات، یک پاکت ۲۰۰ سی‌سی شیر و یک بسته ۵۰ گرمی از انواع مغزهای تازه و بی نمک پیشنهاد می‌شود.

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری

[ad_2]