سلامتی

نقش ۵ لوبیای رنگی در تحکیم سلامت اندام ها_صبح سریع

[ad_1]
به گزارش صبح سریع

طب سنتی چینی از قرن‌ها پیش بر این باور بوده که رنگ خوراکی‌ها از قوت شفابخش آن‌ها حکایت دارد. لوبیا یکی از مثالهای بارز است، به‌طوری‌که هر رنگ آن با یکی از اندام‌های بدن سروکار دارد.

انتخاب لوبیای مناسب نه‌تنها به بشقاب غذای شما تنوع می‌دهد، بلکه از قلب، کبد، دستگاه گوارش، ریه‌ها، کلیه‌ها و حتی اعتدال عاطفی شما نیز حمایتمی‌کند. تحقیقات تازه نیز در حال قبول باورهای سنتی می باشند و نشان خواهند داد که لوبیا به اشکال گوناگون برای سلامتی سودمند است.

۱. لوبیا قرمز

لوبیا قرمز که به لوبیای آزوکی معروف است، از دیرباز در طب سنتی چینی به واسطه حمایتاز سلامت قلب و عروق مورد دقت بوده است.

قلب و عنصر آتش

بر پایه نظریه «پنج عنصر»، خوراکی‌های قرمزرنگ با عنصر آتش ربط دارند که نام آن با قلب گره خورده است.

قلب از نگاه طب سنتی چینی فراتر از یک اندام فیزیکی است:

  • فرمانروای خون و عروق: گردش سالم خون را در سراسر بدن ضمانت می‌کند.
  • تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.
  • منزلگاه ذهن و روح («شن»): از اعتدال عاطفی، وضوح فکری و خواب آرام حمایتمی‌کند.
  • کنترل‌کننده نشاط: علتآرامش‌خاطر و رضایت می‌شود. ناهماهنگی قلب جهت تحریک‌پذیری یا بی‌خوابی خواهد شد.

لوبیا قرمز علتتسکین ذهن و روح می‌شود، قلب را تحکیم می‌کند، گردش خون را بهبود می‌بخشد و احتباس مایعات را به حداقل می‌رساند. از لوبیا به‌طور سنتی برای پشتیبانی به کنترل سختی خون بالا، قند خون بالا و کلسترول بالا منفعت گیری می‌شود.

تحقیقات نشان خواهند داد که رنگدانه‌های لوبیا قرمز حاوی پلی‌فنل‌ها می باشند که سختی خون را افت خواهند داد و از عروق محافظت می‌کنند.

محققان در سال ۲۰۱۷ در بازدید موش‌های چاق فهمید شدند که ساپونین‌ها و فلاونوئیدهای حاضر در لوبیای آزوکی به افت چربی خون و کلسترول پشتیبانی می‌کنند. این یافته‌ها نویدبخش می باشند، اما هم چنان به مطالعات انسانی بیشتری نیاز داریم.

احتیاط:

بر پایه طب سنتی چینی، افرادی که طحال و معده ضعیفی دارند و با نفخ، مدفوع آبکی یا سردی دست‌وپا دست‌به‌گریبان می باشند، باید در مصرف لوبیا قرمز محتاط باشند. مصرف زیاد لوبیا قرمز می‌تواند ضعف گوارشی را تشدید کند. از این قبل، لوبیا قرمز ادرارآور است. از این‌رو، افرادی که دچار کم‌آبی بدن یا سختی خون پایین می باشند، باید در مصرف آن محتاط باشند.

۲. ماش یا لوبیا سبز

ماش در طب سنتی چینی به واسطه خواص خنک‌کننده و سم‌زدایی از بدن مورد دقت قرار گرفته است.

کبد و عنصر چوب

بر پایه نظریه پنج عنصر، خوراکی‌های سبزرنگ با عنصر چوب و کبد ربط دارند. ماموریت های کبد در طب سنتی چینی به شرح زیر می باشند:

  • تنظیم جریان «چی» (انرژی حیاتی): احساسات، گوارش و گردش خون را متعادل نگه‌می‌دارد.
  • سم‌زدایی و دفع گرما و ترکیبات سمی: از انباشت ترکیباتی که علتالتهاب یا بیماری خواهد شد، جلوگیری می‌کند.
  • حمایتاز چشم‌ها، تاندون‌ها و نیروی حیاتی: به ذخیره و تنظیم گردش خون پشتیبانی می‌کند.

ماش به‌گفتن یک نیروی کمکی طبیعی برای کبد شناخته می‌شود و به دفع گرما، افت التهاب و سم‌زدایی از بدن پشتیبانی می‌کند.

یک مطالعه مروری در سال ۲۰۱۹ نشان داد که ماش می‌تواند از کبد در برابر تنش اکسایشی محافظت کند، عکس العمل‌های ایمنی بدن را تنظیم کرده و به سم‌زدایی از بدن پشتیبانی کند. اما این یافته‌ها با دیدگاه طب سنتی چینی درمورد ماش به‌گفتن یک خوراکی حمایتکننده کبد سازگاری دارند.

دستور تهیه: آب ماش

آب ماش نوشیدنی ساده‌ای است که به دفع گرما و تحکیم سلامت دستگاه ادراری پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید این نوشیدنی را به راحتی در خانه تهیه کنید.

ترکیبات ملزوم:

  • یک‌چهارم فنجان ماش
  • ۳ فنجان آب

دستور تهیه:

  • ماش را در آب بجوشانید.
  • نگذارید آب زیاد تر از ۱۰ دقیقه بجوشد (پیش از آنکه دانه‌های ماش ترک بردارند).
  • مخلوط را از صافی عبور دهید و مایع به‌دست‌آمده را بنوشید.

موارد مصرف:

در طب سنتی چینی برای از بین بردن عفونت‌های دستگاه ادراری که با سوزش و تکرر ادرار همراهند، پیشنهاد می‌شود آب ماش بنوشید. بر پایه طب غربی، این عفونت‌ها بر تاثییر باکتری‌های مثانه یا مجرای ادراری رخ خواهند داد. بر پایه طب سنتی چینی، این عارضه از به دام افتادن گرما و رطوبت اضافی در اندام‌های تحتانی حکایت دارد. ماش این گرما را رفع می‌کند و علتافزایش دفعات ادرار می‌شود و به‌طور غیرمستقیم از فرایند سم‌زدایی در کبد حمایتمی‌کند.

احتیاط:

از آن‌جا که ماش طبع سرد دارد، برای افرادی که طحال و معده ضعیف دارند یا با مشکل اسهال مزمن یا مدفوع آبکی دست‌وپنجه نرم می‌کنند مناسب نیست. خانم‌ها در دوران قاعدگی باید مصرف ماش را به حداقل برسانند، چون طبع سرد آن می‌تواند گردش خون را مختل کند.

۳. سویا

سویا که به‌گفتن «پادشاه لوبیاها» شناخته می‌شود، جایگاه اختصاصی‌ای در تغذیه مدرن و طب سنتی چینی دارد.

طحال، معده و عنصر خاک

بر پایه نظریه پنج عنصر، خوراکی‌های زردرنگ همانند سویا با عنصر خاک ربط دارند که نام آن با طحال و معده گره خورده است.

  • معده: معده حکم «دیگ پخت‌وپز» را دارد که غذا را می‌گیرد و فرایند هضم را کلید می‌زند.
  • طحال: نقش تبدیل‌کننده و انتقال‌دهنده را برعهده دارد؛ به این معنی که غذا را به انرژی حیاتی و خون تبدیل کرده و مواد مغذی را در بدن توزیع می‌کند.

اگر طحال و معده قوی باشند، فرایند هضم کارآمد خواهد می بود، سطح انرژی پایدار خواهد ماند و مقاومت بدن در برابر خستگی و رطوبت (سنگینی، رخوت یا احتباس مایعات) قطعی خواهد می بود. سویا با قیمت غذایی بالا و هضم آسان از این اندام‌ها حمایتمی‌کند، به‌اختصاصی هنگامی که در قالب شیر سویا، توفو یا فرآورده‌های تخمیری به بدن می‌رسد.

دستور تهیه: شیر سویا

شیر سویا یک غذای مقوی در طب سنتی چینی است. این نوشیدنی سبک و سرشار از پروتئین است و به هضم و اعتدال انرژی پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید آن را به سادگی در خانه تهیه کنید.

ترکیبات ملزوم:

  • ۱ فنجان دانه سویا
  • ۶ فنجان آب

دستور تهیه:

  • بگذارید دانه‌های سویا از شب تا صبح خیس بخورند.
  • سویا را با آب مخلوط کنید و سپس از صافی عبور دهید.
  • مایع به‌دست‌آمده را قبل از مصرف به زمان ۱۰ دقیقه بجوشانید.

موارد مصرف:

بر پایه پایگاه داده مواد مغذی وزارت کشاورزی آمریکا، هر ۱۰۰ گرم شیر سویا نزدیک به ۳۰ میلی‌گرم ایزوفلاون سویا دارد. سویا به‌اختصاصی برای خانم‌ها در دوران یائسگی سودمند است، چون سرشار از ایزوفلاون است که سپس از یائسگی به پیشگیری از بیماری پوکی استخوان پشتیبانی می‌کند.

پروتئین‌ها و ایزوفلاون‌های سویا سوخت‌وساز چربی را بهبود می‌بخشند، سطح کلسترول را افت خواهند داد و قند خون را متعادل می‌کنند. از نگاه طب نوین، این مواد از سلامت قلب و عروق محافظت کرده و قند خون را متعادل نگه‌می‌دارند. از نگاه طب سنتی چینی، این موارد در تبدیل و انتقال مؤثر مواد مغذی به طحال و معده پشتیبانی می‌کنند.

احتیاط:

بر پایه طب سنتی چینی، جوانه‌های سویا در دسته خوراکی‌های محرک قرار می‌گیرند. افرادی که پوست حساس دارند یا با زونا دست‌به‌گریبان می باشند، باید از مصرف آن پرهیز کنند، چون سویا علتتشدید جوش‌ها و علائم مرتبط با زونا می‌شود.

۴. لوبیا سنبلی سفید

لوبیا سنبلی سفید فیبر و پروتئین زیاد و کالری به نسبت کمتری دارد و یک افزودنی مغذی برای رژیم غذایی است.

ریه و عنصر فلز

بر پایه طب سنتی چینی، لوبیا سنبلی سفید با عنصر فلز ربط دارد که نام آن با ریه‌ها و روده بزرگ گره خورده است.

ریه در طب سنتی چینی با موارد زیر سروکار دارد:

  • تنفس و چی (انرژی حیاتی): دریافت هوای پاک و توزیع چی در سراسر بدن.
  • چی دفاعی (ایمنی): نخستین سپر دفاعی بدن در روبه رو با عوامل بیماری‌زا همانند ویروس‌ها و تغییرات فصلی.
  • پوست و مایعات بدن: تنظیم منافذ و تعریق و تحکیم سد بین بدن و دنیای بیرون.

لوبیا سنبلی سفید با دادن مواد مغذی به ریه به بهبود قوت تنفسی، تحکیم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها پشتیبانی می‌کند.

مطالعه محققان در سال ۲۰۲۰ نشان داد که پروتئین حاضر در لوبیا سنبلی سفید، که FRIL نام دارد، می‌تواند از شیوع انواع ویروس‌های آنفلوآنزا و ویروس کووید-۱۹ جلوگیری کند. بازدید موش‌ها نشان داده که ۷۰ درصد از موش‌هایی که با اسپری بینی FRIL دریافت کرده بودند (۳ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن)، از عفونت کشنده آنفلوآنزای اچ۱ان۱ جان سالم به در بردند، اما موش‌های گروه کنترل ظرف زمان ۸ روز جان باختند.

دستور تهیه: برنج و لوبیا سنبلی سفید

طعم ملایم لوبیا سنبلی سفید علتشده که با برنج یا فرنی سازگار باشد. لوبیا سنبلی سفید فیبر و پروتئین بیشتری در اختیارتان می‌گذارد و برای دستگاه گوارش هم سبک است. این خوراک جزو غذاهای مهم است، فیبر بسیاری دارد و با قولهای روزانه هماهنگ است.

ترکیبات ملزوم:

  • نصف فنجان لوبیا سنبلی سفید پخته‌شده
  • ۱ فنجان برنج

دستور تهیه:

  • برنج را همانند همیشه بپزید.
  • لوبیا سنبلی سفید پخته را با برنج مخلوط کنید.
  • درصورت تمایل، مقداری نمک یا روغن کنجد به آن اضافه کنید.

احتیاط:

لوبیا سنبلی سفید باید دست‌کم ۲۰ دقیقه بپزد. این لوبیا حاوی سموم طبیعی همانند ساپونین‌ها است که اگر خوب پخته نشود، جهت مسمومیت غذایی می‌شود و علائمی همانند سردرد، تهوع و استفراغ تشکیل می‌کند.

۵. لوبیا سیاه

بر پایه طب سنتی چینی، خوراکی‌های سیاه‌رنگ با دستگاه کلیه ربط دارند. لوبیا سیاه انرژی کلیه را تحکیم می‌کند، روال پیری را به تأخیر می‌اندازد و از نیروی حیاتی حمایتمی‌کند. لوبیا سیاه در تغذیه مدرن نیز مزایا تعداد بسیاری دارد: پوسته سیاه لوبیا سیاه سرشار از آنتوسیانین است؛ آنتی‌اکسیدان قدرتمندی که سطح آن در لوبیا سیاه به‌مراتب زیاد تر از سویا برآورد شده است.

کلیه و عنصر آب

بر پایه نظریه پنج عنصر، رنگ سیاه با عنصر آب ربط دارد که نام آن با کلیه‌ها گره خورده است.

کلیه در طب سنتی چینی فراتر از یک اندام فیزیکی است و با موارد زیر سروکار دارد:

  • ذخیره جوهره بدن («جینگ»): رشد، تولیدمثل و روال پیری را کنترل می‌کند.
  • کنترل سوخت‌وساز آب: به تنظیم مایعات بدن و پیشگیری از ادم یا ورم پشتیبانی می‌کند.
  • حمایتاز استخوان‌ها، مو، گوش‌ها و چشم‌ها: ضعف چی یا جوهره کلیه جهت سفیدی زودرس مو، افت شنوایی، پوکی استخوان یا اختلالات بینایی می‌شود.
  • ریشه زندگی: به‌گفتن منبع نیروی حیاتی و طول عمر شناخته می‌شود.

یک کارآزمایی اتفاقی، دوسوکور و کنترل‌شده به پشتیبانی دارونما نشان داد که مصرف روزانه ۲۰ گرم لوبیا سیاه به زمان ۴ هفته علتبهبود کارکرد عروقی و افت سختی خون می‌شود و سیستم عروقی شما را جوان‌تر نگه‌می‌دارد.

از نگاه طب سنتی چینی، این قضیه با کلیه ربط دارد. گفتنی است که کلیه‌ها کنترل استخوان و مغز را برعهده دارند و علتتثبیت گردش خون سالم خواهد شد. لوبیا سیاه با بهبود انعطاف‌پذیری عروق و افت سختی خون، سختی وارده به کلیه را به حداقل می‌رساند و هم‌زمان از طول عمر زیاد تر حمایتمی‌کند.

دستور تهیه: فرنی لوبیا سیاه

فرنی لوبیا سیاه یک غذای مقوی در طب سنتی چینی است که به تحکیم سلامت کلیه‌ها، بهبود گردش خون و فراهم انرژی پایدار پشتیبانی می‌کند.

ترکیبات ملزوم:

  • نصف فنجان لوبیا سیاه
  • نصف فنجان برنج
  • ۵ فنجان آب

دستور تهیه:

  • بگذارید لوبیاها از شب تا صبح خیس بخورند.
  • لوبیا و برنج را با آب بپزید تا نرم شوند.
  • محصول نهایی را به‌صورت گرم به شکل فرنی سرو کنید.

احتیاط:

افرادی که بدنشان رطوبت مازاد دارد (حس سنگینی، رخوت یا احتباس مایعات می‌کنند)، باید در مصرف لوبیا سیاه محتاط باشند، چون هضم نادرست به تشدید علائم دامن می‌زند.

 

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری

[ad_2]