تکنولوژی

آیا تا ۱۰۰ سالگی عمر خواهید کرد؟

[ad_1]

به نقل از دیلی تلگراف، این تحقیق نشان داد که شانس صد ساله شدن با ۱۰ مورد از ۱۲ نشانگر زیستی و به طور خاص سه نشانگر مرتبط است. دکتر “کارین مودیگ” استادیار اپیدمیولوژی در سوئد می‌گوید:”افرادی که به صدمین سالگرد تولد خود رسیده‌اند از ۶۰ سالگی به سپس سطح گلوکز، کراتینین و اسید اوریک کمتری داشته اند. با این وجود، اگرچه ما از نظر ژنتیکی مستعد داشتن سطوح بالاتر یا پایین‌تر هستیم بیش‌تر این نشانگر‌ها ربط نزدیکی با سبک زندگی مان دارند. به عبارت دیگر، کار‌هایی وجود دارند که می‌توانیم به طور روزانه انجام دهیم که می‌توانند به ما پشتیبانی کنند تا سالم بمانیم و عمر طویل تری داشته باشیم. در ادامه به اقداماتی که می‌توانیم در این باره انجام دهیم خواهیم پرداخت:

۱-اعتدال کلسترول خود را به درستی تنظیم کنید

به نظر می‌رسد یکی از یافته‌های مهم این مطالعه در تضاد با پیشنهاد‌های پزشکی پیش‌تر اراعه شده بودند. این تحقیق نشان داد افرادی که کم‌ترین سطح کلسترول کل را داشتند در قیاس با افرادی که سطح کلسترول بالاتری داشتند از شانس کمتری برای رسیدن به سن صد سالگی برخوردار بودند.

لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) یا کلسترول بد می‌تواند در دیواره‌های شریان‌ها رسوب کند که اگر درمان نشود می‌تواند علتسکته مغزی یا دعوا قلبی بشود. این در حالیست که لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول خوب با حذف کلسترول LDL و انتقال آن به کبد جایی که از بدن خارج می‌بشود از قلب محافظت می‌نماید. این بدان معناست که سطح HDL باید بالا باشد تا خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب افت یابد. بااین وجود، افزایش سطح کلسترول کل (خوب و بد) نیز یک عامل خطرزای مهم محسوب می‌بشود.

نتیجه تحقیقات تازه نشان خواهند داد ربط بین کلسترول کل بالا و بیماری‌های قلبی عروقی در افراد مسن دیده نمی‌بشود، اما این موارد زیاد او گفت و گو برانگیز می باشند. پروفسور “جرمی پیرسون” پروفسور بنیاد قلب بریتانیا می‌گوید:”شواهد آزمایش‌های بالینی بزرگ به وضوح مشخص می کند که افت کلسترول LDL بدون در نظر گرفتن سن، خطر مرگ را به طور کلی و بر تاثییر حملات قلبی و سکته افت می‌دهد”.

حال باید چه کرد؟

بنیاد قلب بریتانیا پیشنهاد می‌کند که چربی اشباع کم تری را که مواد غذایی‌ای همانند گوشت فرآوری شده، انواع پای و شیرینی، کره، خامه و روغن نارگیل وجود دارند مصرف نمایید. در عوض، مواد غذایی‌ای را انتخاب کنید که سرشار از چربی غیراشباع می باشند همانند روغن زیتون، آجیل، آووکادو و ماهی‌های چرب. رژیم غذایی سرشار از فیبر متشکل از میوه، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات نیز می‌تواند کلسترول را افت دهد.

ورزش منظم و عدم مصرف مشروبات الکلی نیز پیشنهاد می‌بشود. هم این چنین، استعمال دخانیات علتافزایش کلسترول “بد” و افت کلسترول “خوب” می‌بشود به این علت، ترک آن الزامی است.

۲-با قند خون مقابله کنید

این تحقیق ارتباطی را بین سطح پایین‌تر گلوکز در دهه ششم عمر و گمان نیرومندتر برای زندگی تا صد سالگی مشخص می کند. دکتر مودیگ می‌گوید: “تعداد زیاد مقداری از صد ساله‌ها در اغاز زندگی سطح گلوکز بالای ۶.۵ داشتند. آزمایش A۱C میانگین مقدار قند خون را در چند ماه قبل اندازه گیری می‌کند و آن را به طور درصد گفتن می‌کند. از پروتئین‌های هموگلوبین که گلوکز را نگه می‌دارند ۵.۷ تا ۶.۴ درصد نشانه پیش دیابت است در حالی که ۶.۵ درصد یا بالاتر طبق معمول نشان دهنده دیابت است. افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر حملات قلبی و سکته مغزی و صدمه به رگ‌های خونی قرار دارند که بر اعصاب، چشم‌ها و کلیه‌ها تاثییر می‌گذارد.

حال چه باید کرد؟

دیابت نوع ۲ برای اکثریت قابل توجهی از افراد قابل پیشگیری است. فکر می‌بشود که ۶۰ تا ۹۰ درصد دیابت نوع ۲ با اضافه وزن مرتبط است به این علت، ثابت شده که نگه داری وزن سالم علتکاهش سطح گلوکز خون می‌بشود. رژیم غذایی با حداقل مواد فرآوری شده و به طور خاص اجتناب از مصرف منبع های کربوهیدرات‌های زیاد تصفیه شده همانند قند‌ها پیشنهاد می‌بشود، چون علتافزایش قند خون خواهد شد.

۳-اسید اوریک خود را افت دهید

اسید اوریک با حالت دردناک مفصلی مرتبط است، اما این چنین به طور کلی یک نشانگر جانشین برای سلامت متابولیک شما می‌باشد. ما زیاد تر ناظر افزایش سطح اسید اوریک در افراد مبتلا به دیابت، پیش دیابت، مقاوم به انسولین و شرایط مرتبط با وزن همانند پرتلاشی تیروئید و چاقی هستیم. به این علت، جای تعجبی ندارد که افرادی که در این مطالعه دارای کم‌ترین اسید اوریک بودند چهار درصد شانس رسیدن به سن صد سالگی را داشتند در حالی که تنها ۱.۵ درصد از افرادی که بیشترین مقدار اسید اوریک را داشتند صد ساله شدند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

چه باید کرد؟

مواد غذایی حاوی پورین همانند شراب، پنیر، گوشت قرمز، صدف، بیکن و گوشت‌های اندام همانند جگر می‌توانند اسید اوریک را افزایش دهند. رژیم غذایی حاوی مقدار پایین پورین همراه با نوشیدن دو تا دو و نیم لیتر آب در روز می‌تواند سطح اسید اوریک را افت دهد. افت وزن و به اختصاصی افت توده چربی بدن می‌تواند اسید اوریک خون را افت دهد.

۴-کراتینین را افت دهید

دکتر مودیگ می‌گوید: “یکی از نیرومندترین همبستگی‌ها با زندگی تا سن صد سالگی سطح کراتینین می بود که تعداد بسیاری از مردم درمورد آن نشنیده‌اند. تعداد زیاد مقداری از افراد صد ساله سطح کراتینین بالای ۱۲۵ داشتند”. این به چه معناست؟ کراتینین محصول زائد کراتین است ماده شیمیایی ساخته شده توسط بدن که انرژی ماهیچه‌ها را تامین می‌کند. کراتینین توسط کلیه‌ها از بدن خارج می‌بشود. به این علت، آزمایش سطح کراتینین ما می‌تواند اشکار کند که کلیه‌ها تا چه اندازه خوب کار می‌کنند. نسبت آلبومین – کراتینین در این مطالعه مورد منفعت گیری قرار گرفت و تعداد میلی گرم آلبومین (پروتئینی در خون) را برای هر گرم کراتینین نشان داد. برای مردان کم‌تر از ۱۷ میلی گرم در گرم و برای زنان کم‌تر از ۲۵ میلی گرم نسبت قرار داشته در سطح سالم محسوب می‌بشود.

چه باید کرد؟

نتایج تحقیقات نفرولوژیست‌های (پزشکان کلیه) آمریکایی نشان داده اند که مصرف مقادیر زیاد پروتئین به اختصاصی گوشت قرمز پخته شده می‌تواند سطح کراتینین را افزایش دهد. برعکس، نتیجه مطالعه‌ای انجام شده در سال ۲۰۱۴ ربط بین افزایش مصرف فیبر و افت قابل دقت کراتینین را نشان داد. هیدراته ماندن و افت مصرف نمک نیز به شما پشتیبانی می‌کند.

۵-آهن بدن تان را تحکیم کنید

سطح مطلوب فریتین خون که سطح ذخیره آهن در بدن را مشخص می کند برای حمایتاز کارکرد شناختی، سیستم ایمنی و کارکرد کلی بدن حیاتی است.

در بریتانیا کارشناسان تخمین می‌زنند که سه درصد از مردان و هشت درصد از زنان به کم خونی ناشی از فقر آهن مبتلا می باشند که با مکمل‌ها قابل درمان است اگرچه مصرف آن مکمل‌ها می‌توانند عوارض گوارشی به همراه داشته باشند.

چه باید کرد؟

بیش‌تر از مواد غذایی گیاهی حاوی آهن منفعت گیری کنید همانند عدس، نخود، لوبیا، بادام هندی، کلم پیچ، کشمش و غلات صبحانه غنی شده. افزایش آهنی که در واقع از آن چه می‌خوریم جذب می‌کنیم به همان اندازه مهم است. ویتامین ث، ویتامین آ و بتاکاروتن حاضر در هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج، فلفل قرمز و پرتقال امکان پذیر به جذب بیش‌تر شما پشتیبانی کند.

۶- آنزیم‌های کبدی خود را افت دهید

این مطالعه هم این چنین سطوح پایین‌تر آنزیم‌های کبدی (پروتئین‌های ساخته شده توسط اندام) در خون را به طول عمر تا صد سالگی ربط می‌دهد. یقیناً جای تعجبی ندارد، چون سطوح پایین‌تر آنزیم‌های کبدی طبق معمول نشان دهنده یک کبد سالم است در حالی که سطوح بالاتر نشان دهنده صدمه یا بیماری است. آزمایش خون کبد از اهمیت اختصاصی‌ای برخوردار است، چون بیماری کبد به ندرت علائم تشکیل می‌کند مگر آن که سیروز تشکیل بشود.

چه باید کرد؟

رژیم غذایی سالم داشته باشید، به طور منظم ورزش کنید. ثابت شده که نوشیدن یک فنجان قهوه در روز خطر مرگ ناشی از بیماری مزمن کبدی را تا ۱۵ درصد افت می‌دهد. به این علت، قیمت آن را دارد که قهوه را در برنامه روزانه خود بگنجانید. افزودن مواد غذایی غنی از فولات همانند همانند سبزیجات با برگ سبز تیره به رژیم غذایی نیز می‌تواند سطح آنزیم‌های کبدی را افت دهد. نتیجه مطالعه‌ای انجام شده در سال ۲۰۱۶ افتفولات را با افزایش (آلانین آمینو ترانسفراز ALT) نوعی آنزیم کبدی و صدمه کبدی مرتبط دانسته می بود.

[ad_2]

منبع