مواد غذایی در یک سال تازه چه مقدار گران شدند؟/ تورم گوشت قرمز به ۹۳ درصد رسید
[ad_1]
مرکز آمار ایران در هفته جاری شاخص قیمت مصرفکننده را در بهمن ماه انتشار کرد که مشخص می کند در طول ۱۲ ماه منتهی به آخر بهمن ۱۴۰۲ قیمت هر ۱۰ زیرگروه مربوط به خوراکیها و آشامیدنیها صعودی بوده و تورم مواد غذایی بین ۲۲ تا ۹۳ درصد به ثبت رسیده تا میانگین تورم سالانه این گروه با رسیدن به ۴۵.۱ درصد از میانگین کل تورم ۲.۶ درصد زیاد تر باشد.
در عکس اینفوگرافیک پایین به جزئیات تورم سالانه مواد غذایی در بهمن ۱۴۰۲ اشاره شده است.
همان گونه که در اینفوگرافیک هم اشکار است گروه «گوشت قرمز و ماکیان» در طول یک سال تازه ۹۳ درصد رشد قیمت داشتهاند.
رشد قیمت گوشت محدود به گوشت قرمز نمیشود و گوشت ماهی و صدفداران نیز رشد قیمت قابلتوجهی را توانایی کرده و با ثبت تورم ۶۴ درصدی در رده دوم افزایش قیمت قرار دارد.
میوه و خشکبار نیز در بهمن ماه تورم بالای ۵۰ درصد داشتهاند و میانگین افزایش قیمت آنها به ۵۱ درصد رسیده است.
خوراکیها و نوشیدنیها نیز دو گروه مواد غذایی می باشند که با ثبت تورم ۴۵ درصدی وزن بسیاری در تورم عمومی کالاها در بهمن ۱۴۰۲ داشتهاند.
دو گروه شیرینیها و شیر، پنیر و تخم نیز در طول ۱۲ ماه منتهی به بهمن ۳۵ درصد گرانتر به دست مصرفکننده نهایی رسیدهاند.
تورم سبزیجات و حبوبات نیز تا ۳۵ درصد پیش رفته تا نسبت به دیگر کالاهای مورد محاسبه چندان عقب نمانند.
تنها دو گروه کالایی تورم کمتر از ۳۵ درصد دارند که این دو گروه نیز پیش از این چندین دفعه رکورددار گرانی بودهاند و به گمان زیادً تورم را پیشخور کردهاند. بهاختصاصی روغنها و چربیها که با تورم سالانه ۲۳ درصد که کمترین مقدار تورم مواد غذایی را داشتهاند تا ماهها تورم بیشتر از ۱۰۰ درصدی روبه رو نام آنها به چشم میخورد.
نان و غلات نیز از آنجایی که کالایی استراتژیک شناخته خواهد شد و مشمول قیمتگذاری دستوری می باشند تورم ۲۴ درصدی را در بهمن به ثبت رساندهاند که همین رقم هم قابل دقت است.
[ad_2]
منبع