اقتصاد

۳۰ درصد نان مصرفی در سرزمین دورریز می شود

[ad_1]

علیرضا زالی با گفتن این که نان غذای ا‎صلی سفره قسمت بزرگی از جمعیت جهان و ایران است، اظهار کرد: سرانه روزانه مصرف نان در سرزمین ما ۳۲۰ گرم است که در واقع فراهم کننده ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی، ۴۰ درصد پروتئین مورد نیاز و ۸۰ درصد آهن دریافتی روزانه بدن افراد است.

وی، دقت به سلامت و کیفیت این ماده غذایی مورد قیمت (نان) را زیاد مهم برشمرد و افزود: در صورت فراهم سبوس کافی در آرد و تهیه نان کامل و سالم، کیفیت نان افزایش یافته و مقدار دورریز آن نیز افت خواهد یافت.

زالی با اشاره به مطالعات انجام شده او گفت: اکنون ۳۰ درصد نان در سرزمین تبدیل به ضایعات می‌شود که معادل دو میلیون تن است.

رئیس نخستین همایش آرد کامل و نان سالم، افزود: در این راستا و با مقصد ترقی سلامت و امنیت غذایی جامعه، اولین همایش ملی آرد کامل، نان سالم با حمایتدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی برگزار می‌شود.

به حرف های وی، همایش مذکور با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی استان، اتحادیه‌های نان و آرد، مرکز پژوهش‌های غلات و با وجود سیاست‌گذاران و اندیشمندان حوزه سلامت، کشاورزی، غذا و تغذیه و آرد و نان سرزمین برگزار می‌شود.

زالی از جمله محورهای مورد او گفت و گو در همایش مذکور به سیاست‌های دولت در چرخه تشکیل نان، چالش‌ها و راهبردهای تشکیل نان کامل، اقتصاد نان و فرهنگ سازی تشکیل و مصرف نان کامل اشاره کرد.

به حرف های وی، در قسمت جنبی این همایش، کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نامه تهیه نان سالم و کامل برای نانوایان استان و این چنین پنل تخصصی با وجود سیاستگذاران و متخصصان حوزه نان و آرد و غذا و تغذیه سرزمین برگزار می‌شود.

اولین همایش ملی آرد کامل و نان سالم یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری صبح زود دنبال کنید.

[ad_2]

منبع