چشیدن طعم با فناوری چشایی الکترونیکی (e-Taste)، به طور مجازی ممکن شد_صبح سریع
[ad_1]
به گزارش صبح سریع
فناوری چشایی الکترونیکی(e-Taste) فناوری جدیدی است که به طور بالقوه میتواند توانایی حقیقت مجازی را با اراعه یک رابط طعم دیجیتال به کاربران تحول دهد که به آنها اجازه میدهد طعمها را از راه دور حس کنند.
این سیستم که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو ابداع شده است، از حسگرهای شیمیایی و توزیعکنندههای بیسیم برای همانندسازی حس چشایی منفعت گیری میکند و لایه جدیدی از غوطهور شدن در محیطهای دیجیتال را اراعه میدهد.
به نقل از آیای، این سیستم با شناسایی مولکولهای گوناگون همانند گلوکز و گلوتامات و ربط آنها با پنج طعم مهم شامل شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی کار میکند. این سیگنالهای شیمیایی با دادههای الکتریکی به سیمها منتقل خواهد شد و دادهها به دستگاهی ارسال خواهد شد که در منطقهای دور قرار دارد و دستگاه، آنها را مجدد برای کاربر تشکیل میکند.
جینهوا لی(Jinhua Li)، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: بُعد شیمیایی در قلمرو حقیقت مجازی و حقیقت افزوده جاری نسبتاً کمتر نشان داده شده است، به اختصاصی هنگامی در رابطه بویایی و چشایی سخن بگویید میکنیم. این شکافی است که باید پر شود و ما آن را با این سیستم نسل تازه گسترش دادهایم.
نحوه کار فناوری چشایی الکترونیکی
سیستم چشایی الکترونیکی (e-Taste) شامل یک محرک است که به دهان متصل میشود، همراه با یک پمپ الکترومغناطیسی مینیاتوری که مواد شیمیایی القاء کننده طعم را پخش میکند. هنگامی که پمپ فعال میشود، مقدار مقداری مایع را از طریق یک رابط ژلی آزاد میکند و اجازه میدهد تا شدت و زمان طعم به طور دقیق کنترل شود.
لی افزود: بر پایه دستورالعمل دیجیتال، شما این چنین میتوانید انتخاب کنید که یک یا چند طعم گوناگون را به طور همزمان آزاد کنید تا بتواند احساسات متغیری را تشکیل کند.
از آنجایی که فهمیدن چشایی، ذهنی است و ربط نزدیکی با بو دارد، محققان این سیستم را برای جمعآوری و ذخیره دادههای حسی طراحی کردند که کاربران را قادر میسازد طعمها را به روشی ثابت و کنترل شده توانایی کنند.
لی میگوید: چشایی و بویایی تا حد بسیاری با احساسات و حافظه انسان مرتبط می باشند. به این علت حسگر ما باید یاد بگیرد که همه این اطلاعات را ضبط، کنترل و ذخیره کند.
آزمایش پیروزی آمیز و انتقال طعم از راه دور
کارآزماییهای انسانی نشان داد که شرکتکنندگان میتوانند به دقت بین شدت مزههای ترش گوناگون با مقدار پیروزی ۷۰ درصد اختلاف قائل شوند.
سپس محققان از ظرفیت این فناوری برای تحویل طعم از راه دور در فواصل دور انجام دادند. به این علت محققان کالیفرنیایی موفق شدند حس چشایی را در شرکت کنندگان واقع در اوهایو برانگیزند.
برای تعیین زیاد تر اثربخشی آن، ازمایش ها غذایی مجازی گنجانده شد و به شرکت کنندگان دستور داده شد تا طعم پنج ماده غذایی شامل لیموناد، کیک، تخم مرغ نیمرو شده، سوپ ماهی و قهوه را شناسایی کنند. این تستها بدون شک نشان دادند که فناوری e-Taste میتواند شرکتکنندگان را با افزودن طعم تخیلی به حقیقت همانندسازیشده، داخل دنیای حقیقت مجازی کند و یک بُعد کاملاً تازه و شوقانگیز تشکیل کند.
در حالی که بازی و سرگرمی، در دسترسترین و بدیهیترین کاربردهای e-Taste می باشند، برنامههای بالقوه فرد دیگر نیز وجود دارند که فراتر از این حوزه گسترش مییابند. به گفتن مثال با دقت به این که حافظه با طعم و بو در هم آمیخته است، این فناوری میتواند پیامدهای عمیقی برای فهمیدن نحوه کارکرد مغز داشته باشد. این چنین میتواند به کاربرانی که از عوارض طویل زمان بیماری کووید یا شرایط عصبی متفاوت رنج میبرند، دسترسی آسانتری به دنیای مجازی اراعه دهد.
با وجود این که این فناوری تا این مدت به پتانسیل کامل خود نرسیده است، به طور قابل توجهی قابلیت تعامل های مجازی را با دلنشینتر کردن و شراکت زیاد تر افزایش میدهد.
لی میگوید: این فناوری به افراد پشتیبانی میکند تا در فضاهای مجازی به راه حلهایی که قبلاً دیده نشده است، ربط برقرار کنند. این مفهوم اینجاست و اولین قدم مناسب برای تبدیل شدن به قسمت کوچکی از دنیای متاورس است.
این مطالعه در مجله Science Advances انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
[ad_2]